Romania vazuta prin ochii a 9 bloggeri de calatorii

Iasi - 21 ianuarie 2016

Comunicat tip General in Turism

Promovarea Romaniei si mai ales imaginea tarii noastre peste hotare, este un subiect ce starneste numeroase controverse. Succesul unei tari este oglindit intr-o masura destul de mare si de felul in care este perceputa de catre turisti.

Romania vazuta prin ochii a 9 bloggeri de calatorii
 Romania este de fapt un loc foarte exotic in Europa. 

Elena, autor Imagineth

Desi experientele celor care ne-au vizitat tara sunt impartite si de multe ori pozitive, Romania ramane una din cele mai putin vizitate tari din Europa. Turistii straini isi aleg urmatoarea destinatie fascinati in primul rand de povestile auzite de la cunoscuti, din articolele din presa sau internet si din ofertele agentiilor. Astfel, cu cat se vorbeste mai mult despre o destinatie, cu cat se vad mai multe imagini spectaculoase despre acea tara, cresc si sansele sa o aleaga pentru urmatoarea sa vacanta.

Pentru a surprinde imaginea Romaniei, Rolandia a demarat o campanie in care a intervievat 9 bloggeri de calatorii, care in drumurile lor au traversat si Romania. Toti cei 9 bloggeri sunt turisti experimentati, cu zeci de tari vizitate, sute de zboruri si hoteluri in care au stat, cu pareri sincere sau inflentate de emotia locului. Campania Travel Blogger in Romania este o analiza a Romaniei vazuta de cei mai importanti turisti, cei care au hotarat sa isi imparataseasca parerile cu sute de mii de cititori si care au raspuns unor intrebari ce ne ajuta sa vedem Romania altfel, departe de problemele care noua ni se par de netrecut.   

Cei 9 bloggeri care au raspuns provocarii sunt Justin (The Velvet Rocket), Elena (Imagineth), Kirstie (Venga, Vale, Vamos), Jonny (Don't stop living), Tim (The World's Cheapest Destinations), Alyson (World Travel Family), Dalene & Pete (Hecktic Travels), Brenna (This Battered Suitcase) si Lauren (Never Ending Footsteps) .

Justin, autorul blogului The Velvet Rocket, a inceput sa calatoreasca inca de cand avea 2 saptamani si a stat in multe tari de atunci. Fiind pasionat de Europa de Est, Romania s-a regasit cu usurinta pe lista lui.  

Elena, scriitoarea blogului Imaginet, originara din Ucraina a stat in Romania timp de 6 ani, dar calatoreste de mult timp, in special in zona Africii.

Kristie, autor al blogului Venga, Vale, Vamos a calatorit de mic copil impreuna cu parintii si de 9 ani calatoreste singura. A ajuns in Romania din dorinta proprie, niste prieteni i-au sugerat destinatia si astfel a ajuns sa scrie despre tara noastra.

Despre Romania am vorbit si cu autorul blogului Don't stop living, Jonny. A vizitat pana in prezent 105 tari si desi a venit in Romania sa vizioneze un meci de fotbal a vizitat tara apoi timp de 3 saptamani.

Tim, autorul blogului The World's Cheapest Destinations, calatoreste de 23 de ani si a venit in Romania deoarece considera ca sunt o multime de lucruri frumoase de vazut la preturi rezonabile, „chiar la jumatate fata de Europa Vestica cu mancare buna, bere buna si vin bun”.

Alyson, scriitoarea blogului World Travel Family, a calatorit singura timp de 20 ani si impreuna cu familia de aproape 3 ani. Au ajuns in Romania intamplator si experienta a fost uimitoare, avand numai cuvinte de lauda despre mancare, despre oameni si despre locuri, in general.

Cuplul de bloggeri de calatorii, Dalene & Pete autorii Hecktic Travels, nu au ales Romania ci Romania i-a ales pe ei. Isi doreau sa ajunga intr-un loc intrigant, unde nu au fost niciodata si au invartit Globul, iar Romania a fost destinatia lor. In urma experientei au scris si un articol despre cum ar fi viata lor daca ar trai in Brasov.

Brenna, autorul blogului This Battered Suitcase, este din Canada dar in prezent sta in Londra. A calatorit in Romania in 2008, pentru prima data, nestiind nimic despre unde avea sa ajunga. A fost placut surprisa de locurile pe care le-a vazut si ar dori sa se intoarca pentru a calatori cu masina prin tara.

Lauren, autorul blogului Never Ending Footsteps, autor de carte și ultimul blogger din campania Travel Blogger In Romania ofera cateva sfaturi valoaroase.

Mai multe informatii despre camapania noastra, pot fi gasite pe blogul Rolandia www.rolandia.eu/blog/travel-blogger-romania dar si pe Facebook, Google + sau Twitter.

Despre Rolandia Travel

Rolandia este agenție touroperatoare, specializată pe segmentul incoming. Scopul nostru este să promovăm Romania într-un mod corect și atrăgător Facem aceasta prin cel mai complet portal de promovare a României în afara țării, disponibil în trei limbi: engleză, franceză și germană.