Romanian Adventure Fest 2012, 1-4 iunie, Nehoiu, judetul Buzau

BUCURESTI - 23 mai 2012

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, Sport, Turism

Romanian Adventure va organiza in perioada 1 - 4 iunie a doua editie a festivalului pentru practicarea sporturilor de aventura “Romanian Adventure Fest 2012, editie organizata in acest an in Carpatii de Curbura, mai precis in zona Nehoiu din judetul Buzau.

Romanian Adventure Fest 2012, 1-4 iunie, Nehoiu, judetul Buzau

Misiune

Scopul principal este acela de a  pune turismul de aventura pe harta evenimentelor de interes printre turisti, cum sunt festivalurile de muzica, film, arta medievala, etc. Un alt scop urmarit, ar fi acela de a arata turistilor romani ca o vacanta  activa, este mult mai placuta decat turismul clasic si poti trai senzatii si experiente extraordinare, unice. Se vor convinge ca o astfel de iesire nu necesita aptitudini fizice speciale sau experienta, poate doar putin curaj.

Acest festival se vrea fi un pas in atragerea turistilor catre aceste sporturi, pentru a fi practicate frecvent de cat mai multe persoane. Nu in ultimul rand, festivalul doreste sa atraga atentia autoritatilor locale, despre potentialul turistic al acestui gen de activitati, in speranta promovarii si realizarii de facilitati.Prin organizarea unui astfel de festival se va atrage atentia despre potentialul natural al zonei pentru practicarea unor astfel de sporturi, astazi aproape necunoscut, zona devenind o destinatie pentru acest gen de turism pentru tot timpul anului.

Activitati

In programul festivalului se vor regasi urmatoarele sporturi de aventura, practicate in zona Nehoiu si in alte zone invecinate:

1.River rafting

Coborâre pe raul Buzau, în bărci speciale cu capacitatea de 6 – 8 persoane, pe traseu de 1- 2 ore.

In primavara, apele Buzaului se incadreaza la gradul III de dificultate (mediu), fiind ideal pentru incepatori dar si pentru practicantii cu experienta medie.

Asistenta si instructajul vor fi asigurate de catre o echipa de instructori cu experienta in raftingul sportiv si de agrement.

Se asigura echipament complet: costum si incaltaminte de neopren, casca, vesta de salvare.

2.Scufundari

Scufundarile in lacuri montane iti ofera o experienta extraordinara si posibilitatea de a realiza fotografii de exceptie, tinand cont de vizibilitatea buna intalnita aici.

Scufundarile vor fi practicate cu echipament complet de scuba-diving sub indrumarea instructorilor Romanian Adventure.

Activitatea se desfasoara in conditii de siguranta, datorita echipamentului de calitate si a numarului de instructori, repartizati cate unul la fiecare doi participanti. De asemenea, activitatea nu necesita experienta sau aptitudini deosebite!

3. Sailing

Pe un lac poti invata din tainele marinariei cu panze, traind o senzatie unica atunci cand iti va veni randul la carma ambarcatiunii.

Se vor utiliza catamarane sportive cu capacitatea de 4 persoane, urmand ca fiecare membru al echipajului sa primeasca sarcini de la skipper.

Pentru a strabate intregul lac, este nevoie de 45- 60 de minute, in functie de intensitatea vantului.

4. Offroad

Ai ocazia sa te afli la volanul unei masini special pregatite pentru trasee extreme, pe drumuri rareori indicate pe harti.

In acesti munti, se afla una dintre cele mai salbatice zone din Carpatii de Curbura, vai spectaculoase adevarate canioane de stanca, paduri fara lumina si rauri involburate.

Traseele vor urma doar drumurile forestiere de diferite grade de dificultate, fara a se patrunde in padure sau in poienile alpine.

Pe parcursul traseului de cca 1 ora, participantii care detin permis de conducere vor pilota prin rotatie.

5.Flying fox

La traversarea pe instalatia de flying fox, vei trai senzatia de zbor trecand in viteza peste vaile adanci.

Aceasta instalatie este mai mult decat o simpla tiroliana, practicantul avand o pozitie orizontala cu capul inainte, si o viteza mult mai mare, amplificand astfel "zborul".

Coborarea se face pe cablu de otel de 100- 150 m lungime cu portanta de peste 9000 kg, si mai multe sisteme de franare la sosire, fiind asigurat un grad mare de siguranta. Fiecare participant va fi asistat de alpinisti atat la plecare cat si sosire.

6 Canoeing

Calatoria cu canoea da posibilitatea de a vedea peisaje uluitoare, putin accesibile de pe malurile apelor.

Traseul din cadrul festivalului va fi unul mixt, traversand un sector din raul Buzau, pana la varsarea in Siriu, continuand cu o tura pe apele lacului. Intreaga activitate se va intinde pe durata unei ore, fiind practicata cu imbarcatiuni de 2 persoane. Grupul de canoe va fi insotit de un instructor specializat.

7. Escalada si rapel in cascada

Escalada pe stanca este o sursa garantata de adrenalina pentru oricine se incumeta sa urce in perete. Traseul va fi amenajat pe versantul ce strajuieste cascada.

Coborarea pe corzi in cascada este o proba din traseul de canyoning, asigurand o senzatie intensa odata cu trecerea prin suvoiul de apa, pana la baza cascadei. Echipa de instructori va va asigura costum complet si incaltaminte din neopren.

Participare

La evenimentul Romanian Adventure Fest poate participa orice persoana, fie pasionati de sport si miscare, sau doar atrasi de activitatile desfasurate in cadrul festivalului, oricine este binevenit.

Pentru practicarea sporturilor din cadrul festivalului, nu este necesara experienta sportiva sau aptitudini fizice deosebite.

Echipa de instructori si echipamentele necesare, sunt asigurate de catre organizatori.

Cei care vor dori sa practice sporturile cuprinse in program, vor trebui sa-si procure in prealabil cel putin 1 voucher de participare, urmand sa faca apoi rezervarea pe baza seriei trecute pe voucher, mentionand activitatile preferata.

Rezervarea se face prin intermediul formularului de rezervare alaturat si este valabila dupa primirea confirmarii din partea organizatorilor.

Tabara

Tabara de aventura va fi amplasata pe malul raului Buzau in apropierea orasului Nehoiu, pe malul stang al raului Basca Mare, intr-o zona neobisnuita, un peisaj deosebit.

In acest loc se va afla intreaga logistica de la Romanian Adventure Fest 2012, echipamentele si echipa de instructori. Participantii vor porni din acest punct catre locurile de desfasurare a activitatilor preferate, isi vor cumpara noi bilete sau vor obtine informatii. Tabara va reprezenta principala locatie de cazare a participantilor la eveniment, unde se va putea servi si masa in momentele de pauza dintre activitati.

Seara vor fi organizate mai multe activitati, de la concursuri pe scena si concert live, la muzica folk langa focul de tabara.

In tabara de aventura se vor gasi urmatoarele amenajari si dotari: birou de informare- rezervare, zona de campare, bufet si cort cu mese, bar, parcare, dusuri, wc-uri ecologice, spalator etc.

Program

Conditiile meteo de la sfarsitul lunii mai, ofera confort termic pentru participanti in timpul zilei, dar mai ales noaptea, permitand camparea in cele mai bune conditii.

Debitele cursurilor de apa folosite pentru sporturile acvatice se afla in aceasta perioada la un nivel ideal, fiind spectaculoase dar cu un grad scazut de pericol. Acest aspect este important in special pentru incepatori.

In aceasta perioada nu exista nici o sarbatoare religioasa importanta sau alta sarbatoare legala. Perioada concediilor este inca departe, iar acest eveniment poate fi prima iesire din acest an pentru iubitorii de vacante active si miscare

Program detaliat

1 iunie

  10:00 - Deschiderea festivalului11:00 - 19:00 - Sporturi de aventura (Participantii se vor prezenta la punctul de start al activitatilor la care sunt inscrisi. In paralel, se vor desfasura concursuri pe scena, cu premii ce vor consta in bilete de participare la activitati, echipamente sportive, etc.)

2 - 3 iunie

  10:00 - 19:00 Sporturi de aventura – participantii se vor prezenta la punctul de start al fiecarei activitati, pe baza biletelor si a rezervarii.13:00 - 15:00 Concursuri20:00 - 22:00 Concert21:00 - Petrecere - va fi organizata in “Tabara de aventura”

4 iunie

   10:00 - 18:00 Sporturi de aventura – participantii se vor prezenta la punctul de start al fiecarei activitati, pe baza biletelor si a rezervarii18:00 – festivitatea de inchidere

Transport

In cadrul festivalul vom asigura contra cost transportul de la "tabara de aventura" catre locatiile de desfasurare ale activitatilor, oricui solicita in prealabil acest serviciu. Astfel dam posibilitatea celor care nu dispun de transport propriu, sa participe la acest eveniment si sa practice activitatile preferate, indiferent de locatia de desfasurare.

La festivalul Romanian Adventure Fest 2012 de la Nehoiu, Judetul Buzau, se poate ajunge usor din toate directiile. In aceasta sectiune o sa va prezentam cateva variante de traseu.

Din Bucuresti:

    cu autoturismul (155 km):
     Bucuresti – DN1 – Ploiesti – DN 1A – Valenii de Munte – DJ 102B – Cislau – DN10 – Nehoiu
    cu autocarul (4 h):
     Bucuresti, Autogara Filaret (curse zilnice) – Nehoiu
    cu trenul (6 h ):
     Bucuresti – Buzau (cursa a companiei TFG) – Nehoiu

Din Brasov:

    cu atoturimul (88 km):
     Brasov – DN11 – Harman – DN10 – Nehoiu

Cazare

Pentru a simti cat mai bine atmosfera festivalului si in spiritul de aventura care anima acest eveniment, va recomandam sa va cazati la cort, in "tabara de aventura".

Biletele de participare la activitatile sportive din programul festivalului, va ofera dreptul de campare cu titlu gratuit si acces la toate dotarile existente.

Tabara va urmatoarele dotari: bufet acoperit, cort cu mese, bar, dusuri, wc-uri, parcare, etc.

Pentru cei care nu doresc sa traiasca aceasta experienta, le recomandam mai multe pensiuni si hoteluri din zona si din judet.

Pensiuni:

  Montana (Gura Teghii);Varlaam (Varlaam);Elena (Siriu);Izvorul Bucuriei (Siriu);Roza (Nehoiu);Pensiunea Mioara (Colti);Izvorul Aninului (Siriu);

Hoteluri:

    Ciuta (Ciuta);Ceres (Sarata Monteoru);Monteoru (Sarata Monteoru);

  Masa

  In tabara se vor pregati zi de zi la foc, preparate traditionale la ceaun si plita. Vom incerca sa oferim participantilor preparate locale si mancaruri ciobanesti din Muntii Buzaului. Vom oferi tocanite, ciorbe, pastrama, nelipsitul babic si carnati de Plescoi, toate stropite cu vin de Pietroasele si Zoresti.

  Spatiul de servire a mesei va fi compus dintr-o bucatarie de campanie si un cort spatios dotat cu mese, oferind variante indiferent de vreme, deschis pana tarziu in noapte.

  Organizator

  Romanian Adventure

  www.romanianadventure.com

  Despre Extrema Terra S.R.L.

  Organizator

  Romanian Adventure
  www.romanianadventure.com
  www.adventurefest.ro