Traseul Cicloturistic Romanian Adventure - Racari, Dambovita

Racari - 12 august 2015

Comunicat tip General in Social, Sport, Turism

Cu ocazia Zilelor Orasului Racari, va fi inaugurat Traseul Cicloturistic "Romanian Adventure".
Acest traseu de biciclete din apropierea Bucurestiului, a fost amenajat de Primaria Racari impreuna cu echipa Romanian Adventure, avand ca obiectiv, realizarea unui traseu apreciat de vizitatori, care sa ofere posibilitatea unor agreabile iesiri in natura si relaxare activa. Nu in ultimul rand, se urmareste dezvoltarea acestei zone ca destinatie pentru astfel de activitati.

Harta traseului de biciclete de la Racari

Harta traseului de biciclete de la Racari

Traseul Cicloturistic Racari, este situat la cca 40 km de Bucuresti, insumand 29 km de drumuri de pamant, carari si portiuni asfaltate, ce traverseaza campuri, paduri, o salba de lacuri si cateva sate, componente ale orasului Racari. Pe parcursul traseului veti intalni mai multe obiective, amenajari si alte posibilitati de recreere. Se adreseaza practicantilor de cross-country biking sau doritorilor de iesiri in natura, indiferent de varsta sau pregatire. Traseul are forma de bucla si porneste din centrul orasului Racari pe DN 71, din parcarea special amenajata. Urmand indicatoarele se iese catre zona impadurita si salba de lacuri.

Tura de cicloturism este accesibila si celor care nu folosesc autoturismul pentru a se deplasa, pe parcursul traseului aflandu-se gara Ghergani unde opresc trenurile de calatori care circula pe ruta Bucuresti – Pitesti sau Bucuresti – Targoviste. care pleaca din Gara de Nord sau Basarab.

Toate atractiile si amenajarile isi regasesc amplasamentul pe harta traseului cicloturistic Romanian Adventure.

1.Parcare – a fost amenajata la punctul de start din centrul localitatii Racari, pe DN 71, in spatele Judecatoriei Racari.

2.Panou informativ – este situat la debutul traseuluise, la intrarea in parcare

3.Padurea Mariuta Cele 2 corpuri de padure sunt populate de mai multe turme de caprioare. Daca traversati cararile in liniste, sunt sanse mari sa le intalniti la cativa metri distanta.

4.Ferma piscicola Colacu Ofera posibilitatea unor partide de pescuit sau locuri de picnic pe malul lacurilor. La sediul fermei sa poate achizitiona peste proaspat.

5.Locuri de popas Exista 4 astfel de locuri, 2 amenajate in padure, dotate ce mese si bancute, unul la deversorul dintre balti si un al patrulea este reprezentat de un parculet.

6. Kaiac- Canoe La cerere se pot inchiria canoe pentru ture pe unul din lacuri, la numarul 07264 560 335 sau mail la magazin@romanianadventure.com

7.Magazine prietene Au fost desemnate cateva magazine prietene cu bicilcistii, acestea fiind semnalizate si se regasesc pe harta traseului.

8.Domeniu Ion Ghica – se poate vizita domeniul familiei Ghica din Gergani, aflat pe traseu, pe DN 71, cu programare in prealabil la telefon 0749151691

9. Producatori locali In zona exista mai multi producatori de legume si fructe, crescatori de animale, producatori de lactate, miere, bauturi traditionale, etc.