Fundatia Romanian Angel Appeal organizeaza Saptamana Sanatatii in trei licee bucurestene

BUCURESTI - 2 iunie 2005

Comunicat tip General in Sanatate

Fundatia Romanian Angel Appeal (RAA) va organiza Saptamana Sanatatii (6 – 10 iunie 2005), in trei licee bucurestene: Grupul Scolar Industrial "Petru Poni", Grupul Scolar Agricol "Viaceslav Harnaj" si Liceul de Metrologie "Traian Vuia".

In pragul vacantei de vara, actiunile Saptamanii Sanatatii isi propun sa informeze elevii si sa le reaminteasca de riscurile asociate consumului de droguri, precum si de comportamente ce prezinta pericolul de contractare a HIV si altor infectii cu transmitere sexuala.

Evenimentul este organizat cu sprijinul volunarilor RAA, elevi in liceele mentionate. Acestia vor contribui activ la promovarea evenimentului in liceu si la sesiunile de informare a colegilor lor, cu privire la riscurile asociate consumului de droguri si pericolul de contractare a HIV si altor infectii cu transmitere sexuala.

Agenda evenimentului include:
1) Organizarea unui mini-stand informational in incinta liceelor, cu resurse informationale editate de RAA precum si de alte organizatii (Angentia Nationala Anti-Drog si Salvati Copiii). Zilnic, intre orele 10.00 – 14.00, voluntarii RAA vor asigura functionarea standului si vor raspunde intrebarilor adresate de colegi.
2) Difuzare unui film informativ urmat de discutii cu elevii (film: BLOOD LINES – Liniile Sangelui, film despre viata unor tineri infectati cu HIV din Europa si Statele Unite ale Americii).
3) Concurs de cunostinte despre sanatate, (9 iunie 2005, orele 10.00 – 15.00). Premiile pentru concurs vor fi asigurate de RAA si vor consta in obiecte promotionale (tricouri, ceasuri, pixuri etc.).

Despre Romanian Angel Appeal

Romanian Angel Appeal este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în 1990. Prin proiectele sale, RAA acţionează pentru îmbunătăţirea asistenţei medicale, sociale şi psihologice a persoanele afectate de HIV/SIDA, prin servicii directe gratuite, prin programe de educaţie destinate specialiştilor din domeniu, precum şi prin campanii de informare şi prevenire.

RAA îşi axează în prezent activitatea pe oferirea de servicii multidisciplinare de asistenţă şi suport pentru copiii infectaţi HIV şi familiile acestora, fiind în acest moment una din cele mai importante organizaţii neguvernamentale ce oferă servicii directe copiilor şi familiilor afectate de HIV/SIDA. Proiectele naţionale şi internaţionale deservesc mai mult de 3,500 de copiii, ceea ce implică peste 30,000 de consultaţii pe an, fiind susţinute de 89 de medici, asistenţi sociali şi psihologi.

RAA are o experienţă substanţială în dezvoltarea cu succes a proiectelor naţionale, în localizarea modelelor de bună practică şi în implementarea acestora pe baza expertizei logistice acumulate. Aceasta capacitate de management şi implementare a proiectelor a atras suportul pe termen lung al unor agenţii si a permis RAA să menţină un portofoliu extins de proiecte, implicând şi activităţi de pionierat.

Claudia Catana
Coordonator Relatii Publice
Mobil: 072125224
claudia.catana@raa.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/romanian-angel-appeal/fundatia-romanian-angel-appeal-organizeaza-saptamana-sanatatii-in-trei-licee-bucurestene