Fundaţia Romanian Angel Appeal premiată la Gala Excelenţei în Relaţii Publice din România

BUCURESTI - 9 noiembrie 2004

Comunicat tip General in Social

8 noiembrie 2004 - În cadrul celei de-a doua Gale a Excelenţei in Relatii Publice din România, care a avut loc luni la hotelul Marriott din Bucureşti, fundaţia Romanian Angel Appeal a primit Honorable Mention pentru activităţile desfăşurate în cadrul proiectului Combaterea Excluderii Sociale a Tinerilor Afectaţi de HIV/SIDA (SEYPA).

Gala a fost organizată de International Communications Forum, iar juriul a fost compus din 17 practicieni din cinci ţări. Din cele 55 de proiecte depuse, 5 au luat Golden Award, 5 Silver Award şi 6 Honorable Mention.

Combaterea Excluderii Sociale a Tinerilor Afectaţi de HIV/SIDA (SEYPA) este un proiect desfăşurat în cinci ţări şi are ca scop consultarea tinerilor cu privire la probleme relevante pentru ei, dar şi implicarea acestora în găsirea de soluţii care sa fie promovate atât în reţeaua proiectului, cât şi în afară acesteia.

Proiectul este iniţiat de European Forum on HIV/AIDS, Children, Young People and Families, este coordonat de Fundaţia Romanian Angel Appeal şi finanţat de GlaxoSmithKline UK.

Proiectul a început în ianuarie 2003, se desfăşoară timp de 2 ani perioadă în care, prin cele 5 organizaţii partenere in proiect cât mai mulţi tineri din România, Rusia, Spania, Portugalia şi Italia, vor fi consultaţi pentru a identifica modalităţi de reducere a excluderii sociale a tinerilor afectaţi de HIV/SIDA. Rezultatele acestei consultări (a tinerilor de către tineri) vor fi folosite pentru dezvoltarea de toolkit-uri pentru educarea organizaţiilor şi persoanelor cu privire la problemele relevante acestora şi modalităţi optime de adresare a acestor probleme.

Despre Romanian Angel Appeal

Romanian Angel Appeal este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în 1990. Prin proiectele sale, RAA acţionează pentru îmbunătăţirea asistenţei medicale, sociale şi psihologice a persoanele afectate de HIV/SIDA, prin servicii directe gratuite, prin programe de educaţie destinate specialiştilor din domeniu, precum şi prin campanii de informare şi prevenire.

RAA îşi axează în prezent activitatea pe oferirea de servicii multidisciplinare de asistenţă şi suport pentru copiii infectaţi HIV şi familiile acestora, fiind în acest moment una din cele mai importante organizaţii neguvernamentale ce oferă servicii directe copiilor şi familiilor afectate de HIV/SIDA. Proiectele naţionale şi internaţionale deservesc mai mult de 3,500 de copiii, ceea ce implică peste 30,000 de consultaţii pe an, fiind susţinute de 89 de medici, asistenţi sociali şi psihologi.

RAA are o experienţă substanţială în dezvoltarea cu succes a proiectelor naţionale, în localizarea modelelor de bună practică şi în implementarea acestora pe baza expertizei logistice acumulate. Aceasta capacitate de management şi implementare a proiectelor a atras suportul pe termen lung al unor agenţii si a permis RAA să menţină un portofoliu extins de proiecte, implicând şi activităţi de pionierat.

Claudia Catana
Coordonator Relatii Publice
Mobil: 072125224
claudia.catana@raa.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/romanian-angel-appeal/fundatia-romanian-angel-appeal-premiata-la-gala-excelentei-in-relatii-publice-din-romania