Participare romaneasca la a V-a Intalnire Europeana a Tinerilor Infectati/Afectati de HIV/SIDA

BUCURESTI - 27 iulie 2006

Comunicat tip General in ONG

Patru tineri voluntari implicati in prevenirea transmiterii HIV si a nediscriminarii persoanelor seropozitive au reprezentat Romania la cea de a V-a Intalnire Europeana a Tinerilor Infectati/afectati de HIV/SIDA desfasurata in Barcelona in perioada 5-9 iulie 2006.

Evenimentul a fost organizat de Fundation Lucia para el SIDA Pediatrico, un vechi partener al Fundatiei Romanian Angel Appeal.

Intalnirea a reunit peste 30 de tineri voluntari, tineri infectati sau afectati de HIV/SIDA din Italia, Spania, Elvetia, Marea Britanie, Romania. Pe parcursul celor 5 zile tinerii au avut oportunitatea de a-si impartasi experientele dobandite in proiecte derulate la nivel national, a-si explora sentimentele legate de a trai seropozitivi sau a avea prieteni infectati. De asemnea, au discutat cu specialisti in domeniul reproducerii si prevenirii transmiterii verticale a infectiei HIV, cat si despre implicarea tinerilor in proiecte de prevenire a transmiterii infectiei cu HIV si de combatere a discriminarii persoanelor seropozitive.

Fundatia Romanian Angel Appeal a fost prezenta prin reprezentatii sai la fiecare din intalnirile europene desfasurate pana in prezent. Participarea echipei din Romania la editia din acest an a fost posibila datorita sprijinului oferit de compania aeriana Blue Air care a asigurat transportul gratuit cu avionul pentru cei patru voluntari.


Despre Romanian Angel Appeal

Romanian Angel Appeal este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în 1990. Prin proiectele sale, RAA acţionează pentru îmbunătăţirea asistenţei medicale, sociale şi psihologice a persoanele afectate de HIV/SIDA, prin servicii directe gratuite, prin programe de educaţie destinate specialiştilor din domeniu, precum şi prin campanii de informare şi prevenire.

Claudia Catana
Coordonator Relatii Publice
Romanian Angel Appeal
tel 0721252224
claudia.catana@raa.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/romanian-angel-appeal/participare-romaneasca-la-a-v-a-intalnire-europeana-a-tinerilor-infectatiafectati-de-hivsida