SARCINI MAI BINE MONITORIZATE SI COPII MAI SANATOSI

BUCURESTI - 17 decembrie 2007

Comunicat tip General in ONG

Sanatatea mamei si a copilului reprezinta in zilele noastre nu numai o problema personala dar si o preocupare majora a comunitatii.

Ca implementator activ a unor proiecte complexe de asistenta sociala si medicala Fundatia Romanian Angel Appeal (RAA) a identificat in spitalele si maternitatile partenere o mare nevoie de aparatura medicala de ultima generatie necesara monitorizarii pacientilor.
Sprijinita financiar de Fundatia Vodafone (care a derulat in 2007 o ampla campanie de dotare si modernizare a spitalelor din Romania), RAA a donat aparatura medicala moderna unui numar de 8 spitale din tara, dintre care 5 maternitati in care se nasc anual peste 6500 copii.


Au fost achizitionate cardiotocografe, monitoare pentru functii vitale, echografe si incubatoare performante, a caror valoare totala se ridica la aproximativ 100.000 USD.

La selectia maternitatilor si a spitalelor care au beneficiat de acest ajutor au contribuit slaba dotare deja existenta si nevoia de aparatura medicala de prima necesitate, numarul mediu de persoane care beneficiaza anual de asistenta medicala si nu in ultimul rand dorinta personalului medical de a asigura cele mai bune conditii de ingrijire si tratament pentru pacientii sai.

„Acum putem identifica din timp suferintele materno-fetale si tulburarile de contractilitate uterina si putem scadea in mod apreciabil incidentele provocate de suferinta fetala.” precizeaza reprezentantul sectiei de Obstetrica Ginecologie Slatina la primirea cardiotocografului donat de Fundatia Vodafone prin intermediul Fundatiei Romanian Angel Appeal.

In perioada noiembrie – decembrie firmele distribuitoare au finalizat livrarea si instalarea echipamentelor si au oferit personalului medical instruirea necesara iar in momentul de fata echipamentele sunt folosite.

Rezultatele si aprecierile pozitive din partea personalului medical nu au intarziat sa apara: “ Aparatele primite sunt o adevarata mana cereasca pentru noi si pacientii nostri si nu am cuvinte sa le multumesc celor de la Vodafone si Romanian Angel Appeal”, declara presei Doamna Dr. Victorita Stefanescu, Manager General al Spitalului Clinic pentru Copii “ Sf Ioan”, din Galati.

Ne dorim ca acest gest sa constituie un inceput pentru implicarea comunitatii, inclusiv a mediului de afaceri din Romania, la solutionarea unor probleme stringente de modernizare a sistemului de asistenta medicala.__________________________________

Lista celor 8 spitale beneficiare ale donatiei de echipamente medicale:
Spitalul Judetean de Urgenta “Sf Ioan cel Nou” Suceava - Sectia obstetrica-ginecologie,
Spitalul Judetean de Urgenta “Sf Ioan cel Nou” Suceava, Sectia boli infectioase,
Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Sf Ioan”Galati,
Spitalul Judetean Targoviste - Sectia Boli Infectioase,
Spitalul Orasenesc Caransebes - Sectia obstetrica-ginecologie,
Spitalul Judetean Slatina, Sectia obstetrica-ginecologie,
Spitalul Municipal Onesti, Sectia obstetrica-ginecologie,
Spitalul Orasenesc Comanesti“Ioan Lascar”, Sectia obstetrica-ginecologie

Despre Romanian Angel Appeal

Romanian Angel Appeal este o organizatie neguvernamentala infiintata in 1990. Prin proiectele sale, RAA actioneaza pentru imbunatatirea asistentei medicale, sociale si psihologice a persoanele afectate de HIV/SIDA, prin servicii directe gratuite, prin programe de educatie destinate specialistilor din domeniu, precum si prin campanii de informare si prevenire.

Pentru detalii va rugam sa va adresati dnei Mihaela Stefanescu,
Liaison Oficer Fundatia Romanian Angel Appeal
Tel 0731 137 517
e-mail mihaela.stefanescu@raa.ro
claudia.catana@raa.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/romanian-angel-appeal/sarcini-mai-bine-monitorizate-si-copii-mai-sanatosi