Cerinţe şi tendinţe din industria de reuniuni dezbătute de către manageri

BUCURESTI - 30 noiembrie 2004

Comunicat tip General in Turism

Romanian Convention Bureau (Asociaţia Naţională a Organizatorilor Profesionişti de Conferinţe şi Expoziţii) a organizat seminarul cu titlul « Optimizarea managementului profesionist de evenimente » dedicat managerilor din industria de reuniuni, în data de 29 noiembrie 2004, orele 8 :30-17 :30, în incinta hotelului J.W. Marriott din Bucureşti (membru RCB), Sala Galaţi.

Cerinţe şi tendinţe din industria de reuniuni dezbătute de către manageri

Treizeci de participanţi membri şi nemembri ai RCB, reprezentând regiunile geografice cu potenţial pentru industria de reuniuni din România, au dezbătut alături de lectori cu experienţă în acest domeniu precum Radu Cimponeriu (Preşedinte al RCB) şi Sorin George Nicolescu (Vicepreşedinte RCB), susţinuti de experţi pentru fiecare temă, caracteristicile actuale ale pieţei de reuniuni şi necesitatea implementării standardelor internaţionale şi a solicitării respectării acestora de către partenerii de afaceri, astfel încât să ofere actorilor din industrie posibilitatea participării în cadrul licitaţiilor internaţionale pentru evenimente.

Propunerea acestui seminar a fost determinată de identificarea noilor tendinţe din domeniul organizării de conferinţe şi al turismului motivaţional, constatate în urma participării RCB în cadrul dezbaterilor internaţionale. RCB a considerat necesară initierea unui dialog cu managerii din ţară pentru a stabili modalitaţile optime de implementare a noilor particularităţi ale domeniului astfel încât piaţa românească de reuniuni să fie considerată competitivă pe plan internaţional.

« Este foarte importantă cunoaşterea tendinţelor pentru a şti cum să gestionezi susţinerea candidaturii în cadrul licitaţiilor internaţionale. De exemplu, este important să ştii că una dintre tendinţele actuale din industria de evenimente este accentul pus pe siguranţa destinaţiei, capitol la care România este cotată bine pe piaţa de reuniuni, aproape de Elveţia» afirmă domnul Radu Cimponeriu (Preşedinte al RCB).

Organizarea acestui seminar este integrată eforturilor sustinute ale RCB care includ activităţi de informare şi profesionalizare la fiecare nivel care influentează calitatea acestui sector de activitate, demersuri ce au debutat cu proiectul RCB E-vent Pro, urmat de seminarul dedicat reprezentanţilor presei din 9 noiembrie 2004, au continuat cu acest seminar dedicat managerilor, iar RCB işi exprimă disponibilitatea de a organiza în ianuarie 2005 cursuri adresate structurilor executive.

Despre Romanian Convention Bureau

Romanian Convention Bureau este entitate pluri-profesională non-profit, în domeniul organizării profesioniste de reuniuni, turism motivaţional, conferinţe şi expoziţii. RCB este membru cu drepturi depline al ICCA-International Congress and Convention Association.
Anda Mihăilă
Referent Relaţii Publice
Telefon:021/31 44 101
profficer@conventionbureau.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/romanian-convention-bureau/cerinte-si-tendinte-din-industria-de-reuniuni-dezbatute-de-catre-manageri