Concursul pentru Cele Mai Bune Rapoarte Anuale realizate de ONG-uri din Romania, editia a 5-a

BUCURESTI - 12 decembrie 2006

Comunicat tip General in ONG

In perioada 1 octombrie – 15 decembrie 2006, Forumul Donatorilor din Romania si Vodafone Romania - sponsor principal, lanseaza, pentru organizatiile neguvernamentale din Romania, invitatia de a se incrie la Concursul pentru Cele Mai Bune Rapoarte Anuale realizate de ONG-uri din Romania.

Evenimentul se afla la a 5-a editie, si a fost lansat cu scopul de a promova transparenta si responsabilitatea in cadrul sectorului neguvernamental si de a sublinia importanta informarii publicului larg cu privire la activitatile si situatia financiara a ONG-urilor.

In mod traditional, FDR acorda urmatoarele premii: pentru cel mai bun raport anual realizat de ONG-uri mari (cu buget peste 100.000 Euro), pentru cel mai bun raport anual realizat de ONG-uri medii (cu buget intre 21.000 euro si 99.999 Euro), pentru cel mai bun raport anual realizat de ONG-uri mici (cu buget sub 20.000 Euro). Premiul pentru raportul cu cea mai buna reflectare a activitatii de voluntariat a fost initiat in 2003 de Pro Vobis - Centrul National de Voluntariat.

Incepand cu aceasta editie vor fi acordate trei noi premii: premiul „1- 2%”, pentru reflectarea in raportul anual a campaniei de 1-2%, premiul „Un pas pentru sustenabilitate” pentru reflectarea in raportul anual a activitatilor generatoare de venituri si premiul pentru cel mai bun raport anual realizat de organizatii neguvernamentale din mediul rural.

Premiile vor fi acordate de Leadership Development Solutions, Pro Vobis - Centrul National de Voluntariat, Eurosucces, Fundatia Carpatica.

Ceremonia va avea loc in luna ianuarie 2007, sub patronajul Excelentei Sale, Dl. Robin Barnett, Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti.

Puteti solicita detalii suplimentare de la Magdalena Ciobanu Stoian e-mail: contact@donorsforum.ro sau telefon 021 311 88 11.

Despre Romanian Donors' Forum

Concursul a fost lansat în 2002 si a fost gazduit de-a lungul celor 4 editii de catre Ambasadorul Statelor Unite, dl. Michael Guest, Seful Delegatiei Comisiei Europene, dl. Jonathan Scheele, Alteta Sa Regala Principesa Margareta a Romaniei si Alteta Sa Principele Radu de Hohenzollern – Veringen si Excelenta Sa, Dl. Traian Basescu, Presedintele Romaniei.

Forumul Donatorilor din Romania
Splaiul Unirii 165, Et.3, Cam 11-12,
030133, Sector 3, Bucuresti
Tel-fax: 021 311 88 11