Hipocrate Diabet, partenerul inovativ in controlul diabetului

BUCURESTI - 29 noiembrie 2006

Comunicat tip General in Sanatate

Institutul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice “N.C. Paulescu” recunoaste aplicatia Hipocrate Diabet, creata de Romanian Soft Company (RSC), ca solutie informatica expert de monitorizare, gestiune si control a fluxului activitatilor sistemului de diabet din Romania.

Romanian Soft Company (RSC) a participat in perioada 24-25 noiembrie, la cea de-a XVI-a Sesiune Stiintifica organizata de Institutul “N.C. Paulescu” care a avut ca tema: “Diabetul zaharat nou descoperit COHORTA 2007”
Programul “Cohorta 2007” elaborat de Institutul “N.C. Paulescu” are ca principal obiectiv includerea noilor cazuri descoperite de diabet intr-un algoritm terapeutic standardizat bazat pe principii europene adaptate populatiei Romaniei.
In cadrul sesiunii stiintifice, RSC a prezentat comunitatii diabetologilor romani si francezi aplicatia Hipocrate Diabet, solutia informatica pentru prevenirea si controlul diabetului care are ca principale obiective furnizarea de informatie clinica relevanta intr-un format comprehensiv pentru medic si personalul medical, crearea unei baze de date ce poate fi utilizata pentru cercetare, noi strategii de eficientizare a managementului diabetului, statistici si rapoarte complete.
Comunitatea diabetologilor din Franta, prezenta la dezbaterile Sesiunii Stiinfice, a apreciat functionalitatile si valoarea adaugata pe care aplicatia creata de RSC o aduce sistemului de diabet din Romania.
Potrivit declaratiei Acad. Prof. Dr. Constantin Ionescu-Targoviste, membru marcant al comisiei consultative privind diabetul zaharat de pe langa Ministerul Sanatatii Publice, numai in Bucuresti se estimeaza ca anul viitor vor fi inregistrate peste 7000 de noi cazuri de diabet.
Compatibilitatea sistemului Hipocrate Diabet va fi testata cu sistemele similare din Europa, in special cu sistemul informatic folosit in Spitalul “Francilien” din Paris si cu Proiectul Informatic European BIRO (Best Information through Regional Outcomes), proiect din care fac parte, pe langa Institutul “N.C. Paulescu”, si alte centre de diabet din Italia, Austria, Cipru, Malta si Norvegia.
Romanian Soft Company este un partener activ al Institutului “N.C. Paulescu”, implicandu-se in campania de educare, prevenire si tratare a diabetului ce a avut loc in perioada 8-14 noiembrie la Palatul Copiilor din Bucuresti.

Despre Romanian Soft Company

Despre RSC
Romanian Soft Company (RSC) este o companie cu capital integral romanesc a carei principala activitate o reprezinta dezvoltarea de sisteme informatice integrate pentru piata interna si internationala de software.
Expertiza RSC cuprinde: analiza de business, custom development, integrare Smart Card, consultanta IT, dezvoltare strategii de securitatea informatiilor, autentificare biometrica, mentenanta si suport tehnic si outsourcing.
Romanian Soft Company are certificat Sistemul de Management al Calitatii in conformitate cu standardul SR EN ISO 9001:2001 de catre Societatea Romana pentru Asigurarea Calitatii (SRAC) si OMCAS, institutia de certificare acreditata de Ministerul Roman al Apararii Nationale. Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si Centrul de Statistica Sanitara si Documentare Medicala atesta faptul ca sistemele informatice oferite de RSC respecta cerintele de standardizare si codificare recomandate de Ministerul Sanatatii. Ca o recunoastere a competentelor si expertizei in utilizarea tehnologiilor Microsoft, Romanian Soft Company este, din anul 2005, Microsoft Certified Partner.
Profesionalismul specialistilor RSC este atestat prin certificarile detinute de acestia, precum: Microsoft Certified Solution Developer, Microsoft Certified Application Developer for .NET, Master of Quality Management, Brain Brench Certified, Master of Business Administration.
Romanian Soft Company ofera solutii performante de Healthcare si e-Business, fiind partenerul IT de succes a peste 40 de companii de referinta si institutii medicale din Romania: spitale clinice, de urgenta, judetene si municipale, centre medicale, policlinici, laboratoare, servicii de ambulanta si case de asigurari de sanatate.


Nicoleta Draghici
031 620 0501
031 620 0498
office@rsc.ro