Prin informatizarea centrelor de diabet - O evidenta reala a pacientilor si eliminarea cozilor la medicamente

BUCURESTI - 13 iulie 2006

Comunicat tip General in IT&C

In centrele de diabet din Mangalia, Medgidia si Constanta, aglomeratia specifica fiecarui inceput de luna pentru procurarea medicamentelor necesare supravietuirii bolnavilor a disparut, ca urmare a informatizarii institutiilor medicale respective.

In judetul Constanta sunt peste 12.000 de persoane bolnave de diabet, dintre care 2.300 sunt insulinodependenti. Daca pana la sfarsitul anului trecut, farmacia Policlinicii nr. 1 a Spitalului Judetean de Urgenta Constanta era luata cu asalt de diabeticii care stateau ore intregi la coada pentru a-si lua tratamentul, acum pacientii se prezinta la centrele de diabet pe baza de programare pentru a-si ridica tratamentul de la farmacie. Aceasta procedura de lucru a fost posibila datorita informatizarii centrelor de diabet prin intermediul aplicatiei Hipocrate Diabet, realizata de Romanian Soft Company (RSC).

Sistemul confera transparenta activitatii de prescriere si eliberare de medicamente, fiind un instrument eficient de control al activitatii unui centru de diabet. “ Principalele beneficii ale implementarii programului Hipocrate Diabet in centrele din Constanta le reprezinta evidenta mai buna a pacientilor, faptul ca stim exact numarul lor si de ce tip de medicatie au nevoie. De asemenea, raportarile catre Casa Judetena de Asigurari de Sanatate se fac intr-un timp mult mai scurt”, a declarat dr. Ana-Maria Mateescu, responsabil program diabet pe judetul Constanta.

Sistemul informatic realizeaza o legatura functionala intre cabinete si farmacii, fapt ce a determinat o scadere a cheltuielilor aferente pentru luna ianuarie 2006 cu 30% fata de aceeasi luna a anului trecut. “Informatizarea centrului de diabet din Constanta a fost cea mai frumoasa provocare pe care Romanian Soft Company a acceptat-o. Am vazut oportunitatea de a confirma puterea de a integra si adapta sistemul informatic Hipocrate in conditii cu totul noi si care cereau rezultate extraordinare, pe care noi le-am obtinut. Am reusit sa demonstram, inca o data, care sunt calitatile noastre indiscutabile: orientarea catre rezultate, calitatea produselor si serviciilor RSC completata de maturitatea experientei noastre”, a declarat Elisei Craciun, director general Romanian Soft Company.

Despre Romanian Soft Company

Despre Romanian Soft Company

Romanian Soft Company (RSC) este o companie cu capital integral romanesc a carei principala activitate o reprezinta dezvoltarea de sisteme informatice integrate pentru piata interna si internationala de software in domeniile medical si, respectiv, financiar-contabil.
Romanian Soft Company are certificat Sistemul de Management al Calitatii in conformitate cu standardul SR EN ISO 9001:2001 de catre Societatea Romana pentru Asigurarea Calitatii (SRAC) si OMCAS, institutia de certificare acreditata de Ministerul Roman al Apararii Nationale. Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si Centrul de Statistica Sanitara si Documentare Medicala atesta faptul ca sistemele informatice oferite de RSC respecta cerintele de standardizare si codificare recomandate de Ministerul Sanatatii. Ca o recunoastere a competentelor si expertizei in utilizarea tehnologiilor Microsoft, Romanian Soft Company este, din anul 2005, Microsoft Certified Partner.
Profesionalismul specialistilor RSC este atestat prin certificarile detinute de acestia, precum: Microsoft Certified Solution Developer, Microsoft Certified Application Developer for .NET, Master of Quality Management, Brain Brench Certified, Master of Business Admnistration.
De asemenea, compania este membra a Asociatiei pentru Tehnologia Informatiei si Comunicatii din Romania (ATIC) si este afiliata la Asociatia Romana pentru Industria Electronica si Software (ARIES).
Romanian Soft Company ofera solutii performante de e-Health si e-Business, fiind partenerul IT de succes a peste 40 de companii de referinta si institutii medicale din Romania: spitale clinice, de urgenta, judetene si municipale, centre medicale, policlinici, laboratoare, servicii de ambulanta si case de asigurari de sanatate

Romanian Soft Company
Str. Ion Urdareanu nr. 34, sector 5
050688 Bucuresti
Tel.: 021/ 411 27 81
Fax: 021/411 49 02
Email: office@rsc.ro
www.rsc.ro


office@rsc.ro