FORD FIESTA SE LANSEAZA IN COMPETITII Ford Fiesta Challenge demareaza odata cu Raliul Hunedoarei

BUCURESTI - 14 aprilie 2004

Comunicat tip General in Auto

Startul Ford Fiesta Challenge a fost dat astazi la Centrul International de Karting AMKART, Tunari. Competitia va avea un statut aparte in cadrul Campionatului National de Raliuri 2004 si va include 5 Ford Fiesta preparate la standardele grupei N. Cele 5 echipaje impreuna cu masinile de curse au fost prezentate in cadrul unei conferinte de presa.

Ford Fiesta Challenge este organizata de Romcar si Colina Motors, iar echipajele sunt formate din urmatoarele cupluri pilot - navigator:
-Carmen Berghea si Valentina Tomescu
-Bogdan Stanoiev si Danut Hatigan
-Zoltan Juhos si Botond Csomortani
-Sorin Balint si Gheorghe Dumitru
-Istvan Soos si Janos Soos.

Acumularea punctelor pentru Ford Fiesta Challenge se va face incepand cu Raliul Hunedoarei din cadrul CNR. Pe langa rezultatele obtinute in cadrul fiecarei etape de Campionat National, echipajele Ford Fiesta vor primi puncte si in cadrul competitiei Ford Fiesta Challenge.

Chiar daca numarul participantilor este restrans, ambitiile sunt mari, toate cele cinci echipaje dorindu-si sa castige. Cel mai motivat este cuplul de fete Carmen Berghea – Valentina Tomescu. Ele isi propun nu doar victoria intr-un sport prin excelenta masculin, ci si reeditarea succesului din 2001, cand Carmen Berghea a obtinut titlul de campioana in cadrul unei competitii similare organizate de Romcar, Cupa Ford Ka.

Pe de alta parte, Bogdan Stanoiev si Danut Hatigan si-au propus sa aduca trofeul Ford Fiesta Challenge in Timisoara: „Dorim ca participarea noastra la Cupa Fiesta sa ne aduca cat mai multe puncte, astfel incat la ultima etapa din CNR, Raliul Banatului, care va avea loc la Timisoara, cupa sa ramana in orasul de pe Bega”, a declarat Bogdan Stanoiev.

Fratii Soos, campioni nationali in 2001 la clasa debutanti, doresc confirmarea acestei performante: „Vom incerca sa demonstram si in 2004 ca succesul din 2001 nu a fost deloc intamplator. Speram sa ne acomodam rapid cu noua masina Ford Fiesta 1.6 pregatita conform specificatiei Colina Motors”, a spus Istvan Soos.

Masinile Ford Fiesta participante in Campionatul National de Raliuri si in Ford Fiesta Challenge au fost preparate de Colina Motors. Masinile sunt echipate cu un motor Duratec 1.6 l, care dezvolta 100 CP si un cuplu maxim de 146 Nm la 4000 rpm.

Despre Romcar SRL

Spre deosebire de Cupa KA, competitie internationala, Ford Fiesta Challenge isi are originile in Romania – singura tara in care se desfasoara. Inca de anul trecut Colina Motors a pregatit pentru prima oara noul model Fiesta pentru grupa N. Pe parcursul intregului an modelul a fost perfectionat, iar pentru 2004 s-au mai pregatit inca 4 masini, astfel luand nastere Ford Fiesta Challenge.

Colina Motors este dealer FORD, preparator masini de competitii, importator anvelope si accesorii pentru competitii.

Nina Bratfalean
PR Manager
Romcar
nbratfalean@romcar.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/romcar-srl/ford-fiesta-se-lanseaza-in-competitiiford-fiesta-challenge-demareaza-odata-cu-raliul-hunedoarei