Noul Ford Focus s-a lansat in Romania

BUCURESTI - 24 martie 2005

Comunicat tip General in Auto

Noul Ford Focus a fost lansat in Romania in cadrul unui eveniment de exceptie, desfasurat pe parcursul a cinci zile

Actiunile au fost dedicate presei, clientilor si dealerilor Ford si au inclus sesiuni de drive-teste si ateliere de prezentare a calitatilor tehnice ale modelului. Este pentru prima data pe piata romaneasca cand un nou model de autoturism este lansat in cadrul unui eveniment de o asemenea amploare.

Astfel, in poligonul special amenajat la complexul Prisma, invitatii au putut testa manevrabilitatea si agilitatea modelului, ajutorul reprezentat de interventia sistemului ESP atunci cand masina este in situatii limita, sau modul in care se comporta sistemul de franare – prin simularea unei situatii de urgenta. In cadrul a doua ateliere desfasurate in cadrul complexului Astoria, au fost prezentate noile tehnologii disponibile, cateva dintre ele constituind o premiera pentru segmentul compact.

Noul Ford Focus dispune de o serie de echipamente high-tech intalnite de obicei la masinile de lux, oferite la preturi extrem de accesibile: faruri autoadaptive cu tehnologie bi-Xenon, sistem de acces cu card Ford, sistem „Bluetooth – Voice Control”, parbriz cu filtru infrarosu, pedalier reglabil electric, doua sisteme de navigatie si senzor de ploaie.

La lansare, noua gama Focus este disponibila atat cu propulsoare pe benzina, cat si diesel. Din gama motoarelor pe benzina sunt disponibile versiunile de 1.4 l, 1.6 l, 1.6 l cu distributie variabila si 2.0 l. Acestora li se adauga propulsoarele diesel common rail din cea de-a doua generatie de 1.6 l, respectiv 2.0 l.

“Noul Ford Focus va reprezenta, fara indoiala, varful de lance pentru autoturismele Ford pe piata din Romania. Pentru acest an ne propunem un volum total al vanzarilor de 6000 de unitati, din care 1400 de unitati din noul Focus”, a declarat Catalin Gavra, Directorul General al Romcar.

Despre Romcar SRL

Ultima generatie Focus marcheaza o evolutie fata de predecesorul sau. Noul Focus preia atu-urile vechiului model si le imbunatateste, creand astfel un automobil ce propune o combinatie unica intre stil, calitatea deosebita a condusului, rafinament interior si pret competitiv.

Primul model Ford Focus a fost lansat in 1998 si rezultatele sale au depasit asteptarile initiale: Focus a fost primul autovehicul care a castigat titlul „Masina Anului” pe ambele parti ale Atlanticului, a obtinut peste 65 de premii internationale, a fost comercializat in peste 4 milioane de unitati in 80 de tari si inca inregistreaza vanzari. In Romania au fost comercializate peste 4.000 de unitati din vechiul model.

Automobilele din noua generatie Focus sunt disponibile pe piata romaneasca la preturi incepand de la 10.760 de euro, CIP Bucuresti, prin reteaua de dealeri a Romcar, importatorul oficial al marcii Ford in Romania.

Ciubotariu Olivia
PR Executive
Romcar
olivia.ciubotariu@tiriacauto.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/romcar-srl/noul-ford-focus-s-a-lansat-in-romania