Bilantul agriculturii romanesti la INDAGRA

BUCURESTI - 6 noiembrie 2014

Comunicat tip General in Afaceri, Social, Agricultura

- Crestere cu 4% a manifestarii expozitionale
- Noutati tehnologice, rase rare, bucate alese
- 60.179 persoane au vizitat targurile de la ROMEXPO

Bilantul agriculturii romanesti la INDAGRA

In perioada 29 octombrie – 2 noiembrie, ROMEXPO a organizat cele mai importante manifestari expozitionale dedicate agriculturii, industriei alimentare, bauturilor alcoolice si non-alcoolice, industriei ambalajelor si componentelor auto.

 

Astfel, timp de cinci zile, vizitatorii au trecut pragul:

 

INDAGRA - Targ international de produse si echipamente in domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei

INDAGRA FOOD - Targ international pentru industria alimentara

EXPO DRINK & WINE - Targ de vinuri, bauturi alcoolice si non-alcoolice

ALL-PACK - Expozitie internationala pentru ambalaje, materiale, masini si echipamente specifice

AUTOEXPOTEHNICA - Expozitie internationala de componente si accesorii auto

TARGUL DE PRODUSE TRADITIONALE

Cele 6 targuri ce au avut loc la ROMEXPO in perioada 29 octombrie – 2 noiembrie au reunit peste de 750 de companii, din 28 de tari: Austria, Belgia, Bulgaria, China, Republica Coreea, Danemarca, Franta, Germania, Grecia, India, Italia, Irlanda, Japonia, Lituania, Luxemburg, Macedonia, Marea Britanie, Moldova, Olanda, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia, Spania, Taiwan, Turcia, Ucraina, Ungaria, pe o suprafata expozitionala de peste 42.000 mp si au atras 60.179 vizitatori.

 

INDAGRA – targul recordurilor agricole

 

Unanim recunoscut ca fiind cel mai important eveniment dedicat agriculturii, atat la nivel national cat si European, INDAGRA si-a demonstrat inca o data valoarea, printr-o crestere a numarului de expozanti si a suprafetei expozitionale fata de editia similara din 2013, cu un procent de 4%.

 

Astfel, INDAGRA 2014 a insemnat:

 

Crestere numar de expozanti – 3%, in acest an la INDAGRA au participat 120 de firme noi Suprafata expozitionala a crescut cu 1%, la interior existand o crestere cu 3.100 mp, iar la exterior cu 1.400 mpIn ceea ce priveste sectoarele din cadrul INDAGRA, este definita o crestere generala de 2%, iar cea mai mare este atribuita sectorului de zootehnie – 10%

Desfasurata sub patronajul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, INDAGRA 2014 poate fi sintetizata in: peste 450 de expozanti din 23 de tari - Austria, Belgia, Bulgaria, China, Coreea de Sud, Danemarca, Franta, Germania, Grecia, India, Italia, Japonia, Lituania, Luxembourg,  Marea Britanie, Moldova, Olanda, Polonia, Romania, Serbia, Spania, Turcia si Ungaria ce au ocupat o suprafata de peste 30.000 mp.

 

“Apreciem faptul ca de la an la an avem tot mai multi participanti in cadrul INDAGRA, ceea ce demonstreaza inca o data faptul ca Romania are un renume si un potential de dezvoltare extraordinar in domeniul agriculturii si industriei alimentare la nivel European si mondial” a declarat in deschidere expozitiei Daniel Constantin, Viceprim-ministru si ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

 

Potentialul urias al agriculturii ca ramura a economiei nationale a fost subliniat si de Primul-Ministru, Victor Ponta, in cuvantul adresat participantilor la deschiderea INDAGRA: “Pot sa spun ca in urma evolutiilor din 2013 / 2014 si a ceea ce se previzioneaza pentru anii care urmeaza ca, in sfarsit, Romania a castigat acest pariu (n.n. cu agricultura), ca Romania isi pune in valoare un potential extraordinar, un potential natural, un potential uman si un potential investitional pe care ar fi trebuit sa-l folosim mai demult, dar pe care iata, acum, in sfarsit, il folosim in interesul dezvoltarii noastre ca tara si in interesul regiunii din care facem parte”.

 

INDAGRA a insemnat reunirea celor mai importante tehnologii in domeniu: de la utilaje cu un consum redus, pana la drone cu ajutorul carora pot fi verificate culturile din camp si dispozitive de urmarire prin GPS dar si o reprezentare numeroasa a celorlalte ramuri agricole: zootehnie, horticultura, viticultura.

Cu o crestere de 10% fata de 2013 sectorul zootehnic a fost puternic reprezentat de cele peste 500 de exemplare de pasari, ovine, bovine si cabaline, specii rare, ale caror produse sunt apreciate in intreaga lume, amintind numai celebrele rase Angus si Charolais.

 

Atractii pentru public larg si pentru specialisti

 

INDAGRA, INDAGRA FOOD, EXPO DRINK & WINE, ALL-PACK, AUTOEXPOTEHNICA si TARGUL DE PRODUSE TRADITIONALE au atras la ROMEXPO deopotriva publicul larg si specialist.

 

Pentru copii, dar si pentru parinti, vizitele in corturile de animale, plimbarile cu trasura, cu poneii sau degustarea produselor traditionale provenite din toate colturile tarii au fost punctele de atractie, iar specialistii si-au putut forma, pe parcursul celor cinci zile de evenimente, o situatie la zi a domeniului agricol, industriei alimentare, al bauturilor alcoolice si non-alcoolice, al ambalajelor si al componentelor auto.

 

Fie ca a fost vorba de utilaje, tehnici noi de ambalare care permit pastrarea prospetimii alimentelor pe timp indelungat sau produse noi, evenimentele au fost prilej de noi contractari, actualizari ale contactelor si stabilirea de proiecte viitoare.

 

“Ne bucura si in acelasi timp ne responsabilizeaza tot mai tare faptul ca INDAGRA este in crestere de la an la an. Faptul ca aducem publicului o manifestare expozitionala de o asemenea amploare si importanta pentru economia nationala este dovada faptului ca agricultura romaneasca este un domeniu fata de care trebuie, in continuare, sa ne aratam deschiderea si sustinerea. Dupa o editie 2014 a INDAGRA care a depasit toate asteptarile, ne dorim sa ne revedem in 2015 cu expozanti noi, mai multi si cu vizitatori multumiti” declara Catalin Trifu, Director General, ROMEXPO S.A.

 

Ce urmeaza la ROMEXPO

 

In perioada urmatoare la ROMEXPO vor avea loc: concertul DJ-ului Armin van Buuren (8 noiembrie), Targul de Turism al Romaniei si Romhotel - Expozitie internationala de echipamente, mobilier si dotari pentru hoteluri si restaurante – in perioada 13 – 16 noiembrie, Expozitia Raw Generation (16 noiembrie), Campionatul Mondial al Tinerilor Montatori de Acoperisuri (19 – 22 noiembrie), Targul de Carte Gaudeamus (19 – 23 noiembrie), DENTA - Expozitie internationala de produse si echipamente pentru medicina si tehnica dentara (20 – 22 noiembrie), precum si doua editii ale Targului de Produse Traditionale in perioadele 13 – 16 noiembrie si 19 – 23 noiembrie.

 

Pentru mai multe detalii despre evenimentele ROMEXPO, accesati: www.romexpo.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/romexpo/bilantul-agriculturii-romanesti-la-indagra