Tehnologii şi echipamente inovatoare au fost prezentate la ROMENVIROTEC, ediţia 2012

BUCURESTI - 5 martie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in ONG, Stiinta / Cercetare, Tehnologie

În perioada 28 februarie - 02 martie 2012, în cadrul Centrului Expoziţional ROMEXPO s-a desfăşurat cea mai importantă manifestare expoziţională dedicată protecţiei mediului din România, expoziţia internaţională ROMENVIROTEC, ediţia a XIX-a.

Tehnologii şi echipamente inovatoare au fost prezentate la ROMENVIROTEC, ediţia 2012

Evenimentul, organizat sub patronajul Ministerului Mediului şi Pădurilor, a fost adresat specialiştilor din domeniu şi a reunit 106 firme expozante din 11 ţări care au prezentat cele mai recente tehnologii pentru protecţia mediului din domeniile:

Energii alternative

Managementul deşeurilor

Decontaminarea solurilor

Tratarea apei

 

La festivitatea oficială de deschidere desfaşurată marti, 28 februarie, au participat alături de conducerea ROMEXPO, reprezentanţi la nivel înalt din cadrul instituţiilor publice precum:

 

    Domnul Sorin Oprescu  - Primarul General al CapitaleiDomnul Cristian Apostol, Secretar de Stat în Ministerul Mediului şi PădurilorDomnul Gabriel Abos, Preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului
    Excelenţa Sa, Domnul ReymundoSantosRocha Magno – Ambasador, Ambasada BrazilieiDiplomaţi ai Ambasadelor Olandei, Italiei, Belgiei şi Austriei în România.
    Domnul Muhammad Salem – Consul General, Ambasada Pakistan

 

Cu această ocazie, oficialităţile au prezentat principalele proiecte aflate în derulare, cât şi propunerile viitoare privind ameliorarea calitătii mediului. De asemenea, a fost subliniată încă o dată importanţa organizării unui astfel de eveniment atât pentru progresul tehnologic, cât şi pentru educarea publicului în vederea adoptării unei atitudini responsabile faţă de mediul înconjurător.

În paralel cu desfăşurarea expoziţiei, au fost susţinute un număr de 28 de seminarii şi conferinţe despre managementul deşeurilor, energii regenerabile şi managementul deşeurilor solide, tratarea apei, evenimente care au atras o însemnată participare din rândul specialiştilor în domeniu.

Ca şi la ediţiile anterioare, companiile participante s-au implicat activ în eveniment, prezentând publicului vizitator utilajele şi echipamentele expuse prin demonstraţii live, fapt ce a atras un numar sporit de vizitatori la stand.

Printre noutăţile prezentate în acest an s-au numarat:

Participarea primei echipe a României calificată la competiţia internaţionala Solar Decathlon Europe - PRISPA team

      , competiţie ce presupune ca fiecare echipă participantă să creeze un prototip de casă solară care trebuie asamblat în 10 zile în Villa Solar, un sit special amenajat pentru competiţie, în Madrid.

Omaşină modernă de reciclare a sticlei

      , prezentată în premieră pentru industria din România, de către compania SC GEANGU CONSULTING SRL. Tehnologia de reciclare prin care funcţionează această maşină reduce substanţial costurile investiţiei şi costurile de operare. SETCAR S.A. a expus

prima instalaţie de desorbţie termică indirectă din România

      pentru eliminarea în situ a solurilor contaminate cu mercur, lindan (HCH), substanţe volatile diverse, fenoli, PCB etc.La standul URBAN S.A. a fost prezentat

proiectul Magnetic Sorting and Ultrasound Sensor Technologies for Production of High Purity Secondary Polyolefins from Waste”

      , cercetările efectuate în cadrul acestui proiect urmând a fi materializate într-o tehnologie care va fi experimentată în staţia pilot amplasată în România.

Platforma de cercetare pentru sistemele de propulsie hibride (termic-electric) pentru automobile

      realizată în cadrul Departamentului „Autovehicule Rutiere” a Universităţii Politehnica, Bucureşti. Autoturismul a fost conceput ca o platformă de cercetare pentru validarea rezultatelor simulărilor numerice, încercarea diferitelor componente pentru sistemul hibrid (motoare electrice, baterii etc.), încercarea algoritmilor de control dezvoltaţi şi pentru pregătirea resursei umane capabile să asigure asistenţa tehnică a automobilelor hibride care vor fi comercializate pe piaţa românească.

Primăria Capitalei, a expus un autolaborator de monitorizare a gradului de poluare a aerului

      PURATOR S.A. a prezentat

soluţii pentru epurarea şi drenarea apei uzate

      .Membră a Grupului Jan de Nul, compania ENVISAN, specializată în tratarea, remedierea şi prelucrarea sedimentelor, solurilor, apei freatice şi a deşeurilor specifice, a prezentat la

ROMENVIROTEC, noua staţie de tratare nămol, sol şi apă.

    Cel mai mare producător de toalete ecologice şi odorizanţi din Europa, Satellite Industries a expuns o gamă largă de produse.În premieră pentru această ediţie a expoziţiei ROMENVIROTEC, Grupul European de Presă REPORTER, a realizat în studioul special amenajat din cadrul târgului, înregistrări pentru emisiunea Info Mediu Europa. Aceste emisiuni, vor fi difuzate pe posturile de televiziune TVR 2 , TVR Internaţional şi TVR Info.

 

În aceeaşi periodă cu ROMENVIROTEC a avut loc şi Expoziţia Internaţională pentru Aparatură şi Instrumente de Măsură şi Control – ROMCONTROLA.

Principalele domenii prezentate la acest târg au fost: instrumentaţie industrială şi de laborator, sisteme de achiziţie şi prelucrarea datelor, calculatoare industriale, software şi aplicaţii, sisteme de comunicaţii, automate programabile şi regulatoare, acţionari şi roboţi industriali, sisteme de supraveghere, senzori, componente şi sisteme.

 

Cele două manifestări expoziţionale au marcat contribuţiile majore aduse în domeniile participante, precum si noutăţi publicului specializat.

 

Mai multe informaţii despre evenimente puteţi regăsi pe site-urile: www.romenvirotec.ro şi www.romcontrola.ro, rubrica ştiri şi noutăţi.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/romexpo/tehnologii-i-echipamente-inovatoare-au-fost-prezentate-la-romenvirotec-ediia-2012