Ceramica românească văzută prin timbre

BUCURESTI - 24 februarie 2005

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Romfilatelia, societate specializată în emiterea şi comercializarea mărcilor poştale, a fost şi va rămâne întotdeauna un promotor fidel al valorilor culturale româneşti.
În acest sens, joi, 24 februarie 2005, se va pune în circulaţie o serie de timbre uzuale ce reprezintă obiecte de ceramică românească.

Ceramica românească văzută prin timbre

Acest eveniment important va fi marcat printr-o manifestare de profil care va avea loc la Muzeului Ţăranului Român, în perioada 25 februarie – 2 martie 2005.
Prin această nouă emisiune, Romfilatelia doreşte să reliefeze importanţa pe care meşteşugul olăritului a avut-o de-a lungul timpului, istoria acestuia datând de aproximativ nouă milenii.
Prelucrarea ceramicii în scopul confecţionării obiectelor gospodăreşti, precum şi a altor obiecte cu valoare decorativă şi artistică a constituit, pe teritoriul României, prima şi cea mai importantă „industrie casnică”. Prin intensitatea practicării sale, olăritul se bucură astăzi de reputaţia de a fi cel mai bine conservat meşteşug din Europa. Tehnica şi arta olăritului tradiţional se remarcă prin caracterul de generalitate al utilizării produselor, prin specializarea acestei activităţi în cadrul a numeroase centre, precum şi prin valorificarea curentă a produselor specifice în întreaga ţară.
Seria de timbre uzuale este formată din patru imagini care ilustrează: un ulcior de nuntă din zona Oboga-Olt, ceramică din zona Săcel-Maramureş, ceramică din zona Horezu-Vâlcea şi un alt ulcior de nuntă din Corund-Harghita. Aceste splendide vase ceramice reproduse pe timbre fac parte din colecţia Muzeului Ţăranului Român.

Despre Romfilatelia S.A.

Pentru alte informaţii, vă rugăm să contactaţi Biroul de Presă:


Dragoş Furtună – 0788.260.123/337.24.43
dragos.furtuna@romfilatelia.ro