ATENEUL ROMÂN – 125 DE ANI DE ISTORIE, MUZICĂ ŞI ARTĂ

BUCURESTI - 21 februarie 2013

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Arhitectura / Design, Educatie / Cultura

Continuând seria emisiunilor filatelice dedicate valorilor arhitecturale româneşti prin abordarea unei unei tematici îndrăgite de colecţionari – Ateneul Român, construcţie în sălile căreia au răsunat acorduri celebre, Romfilatelia introduce în circulaţie emisiunea de mărci poştale aniversară Ateneul Român – 125 de ani de la inaugurare.

Cele două mărci poştale ale emisiunii

Cele două mărci poştale ale emisiunii

Construcţia – simbol al Bucureştiului – impresionează prin împletirea armonioasă a elementelor decorative: faţada are aspectul unui templu grecesc cu cele opt coloane ionice de proporţii similare coloanelor templului Erechteion de pe Acropole, în timp ce interiorul, fastuos şi elegant, se distinge prin cele patru scări de marmură de Carrara, în spirală, sculpturile decorative executate de artişti italieni şi germani, precum şi celelalte ornamentaţii bogate.

 

Emisiunea aniversară de mărci poştale este alcătuită din două timbre cu valoarea nominală de 5,00 lei şi 9,10 lei, un plic prima zi şi 2 cărţi poştale maxime. Ca formă de machetare, au fost folosite coliţa, minicoli de 10 timbre şi coli de 20 de timbre.

 

Începând cu ziua de vineri, 22 februarie 2013, emisiunea de mărci poştale Ateneul Român – 125 de ani de la inaugurare va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Despre Romfilatelia

Romfilatelia este societatea specializata in emiterea si comercializarea marcilor postale romanesti, precum si a produselor filatelice speciale. Existenta noastra este dedicata atat dezvoltarii prestigiului si studiului filateliei romanesti, cat si constientizarii valorilor Romaniei pe plan intern si international.