Comorile Peleșului

BUCURESTI - 17 iunie 2022

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Arhitectura / Design, Educatie / Cultura


Romfilatelia dedică un nou proiect filatelic bogatului patrimoniu al Muzeului Național Peleș, introducând în circulație, vineri, 17 iunie a.c., emisiunea de mărci poștale Comorile Peleșului.

www.romfilatelia.ro

www.romfilatelia.ro

Cele patru timbre, colița dantelată și mapa filatelică specială a emisiunii, înfățișează piese reprezentative, de mare valoare estetică, din colecțiile Muzeului Național Peleș remarcându-se prin bogăție, frumusețe și rafinament colecția de orfevrărie, de ceramică și de sticlărie, legate intrinsec de Castelul Peleș și de ctitorul său, regele Carol I.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 2 Lei este reprodus un Vas de proveniență germană, realizat din porțelan pastă tare, modelat în tipar și manual, cu decor aplicat.

 

Pe timbrul cu valoarea nominală de 4 Lei este ilustrat un Vas de proveniență austriacă, realizat în atelierul Lobmeyr, din Viena, la finele secolului al XIX-lea.

 

Pe timbrul cu valoarea nominală de 10 Lei este redat suportul pentru plicuri, creat în atelierul Nicholls & Plincke, din Rusia, la sfârşitul secolului al XIX-lea.

 

Pe timbrul cu valoarea nominală de 16 lei este ilustrat un Vas tulipieră, realizat în atelierul Ginori, Doccia, din Florenţa, Italia, între anii 1870 – 1880.

 

Pe timbrul cu valoarea nominală de 32 Lei din colița dantelată a emisiunii este ilustrată o amforă realizată în perioada 1870 – 1890. Mobilierul de pe colița emisiunii ilustrează Comoda din Apartamentul principilor, de la primul etaj al Castelului Peleș, realizată de firma austriacă Portois&Fix, din Viena, la sfârșitul secolului al XIX-lea.

 

Figurina – Lebădă, ilustrată pe unul din plicurile „prima zi” a emisiunii, a fost realizată în atelier german, la sfârşitul secolului al XIX-lea. Pe cel de-al doilea plic „prima zi” a emisiunii, este redată imaginea unui Vas din sticlă, creație franceză, de la începutul secolului al XX-lea.

 

Romfilatelia mulțumește domnului director Narcis-Dorin Ion și echipei de documentare a Muzeului Național Peleș pentru sprijinul oferit la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.

 

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați Biroul Relații Publice:

Tel: 021 / 336 93 92

pr@romfilatelia.ro

Despre Romfilatelia

Romfilatelia este societatea specializata in emiterea si comercializarea marcilor postale romanesti, precum si a produselor filatelice speciale. Existenta noastra este dedicata atat dezvoltarii prestigiului si studiului filateliei romanesti, cat si constientizarii valorilor Romaniei pe plan intern si international.