De 75 de ani emblemă a curajului, încrederii şi solidarităţii umane - Nava şcoală „Mircea”

BUCURESTI - 22 mai 2014

Comunicat tip General in Arhitectura / Design, Educatie / Cultura, Turism

De 75 de ani Nava școală „Mircea” este un veritabil ambasador al Forțelor Navale Române în lume, fiind nu numai expresia cunoștințelor marinărești, ci și un bastion al călirii caracterelor, al încrederii și al solidarității umane.

De 75 de ani emblemă a curajului, încrederii şi solidarităţii umane - Nava şcoală „Mircea”

Emblemă a Marinei Militare din România, velierul „Mircea” păstrează pe puntea sa amintirea atâtor generații de marinari care și-au desăvârșit aici instruirea, simbolizând o autentică școală a curajului, profesiei și bărbăției.

La celebrarea a 75 de ani de la intrarea Navei școală „Mircea” în serviciul Marinei Militare Române, Romfilatelia se alătură manifestărilor aniversare și introduce în circulație emisiunea de mărci poștale Nava școală „Mircea”, 75 de ani.

Emisiunea este dedicată velierului Mircea, navă care a purtat cu cinste tricolorul românesc pe mări şi oceane, alături de numele marelui domnitor Mircea cel Bătrân, întregitorul Ţării Româneşti până la „Marea cea mare”.

Timbrele seriei, având valorile nominale de 1,00 leu și 14,50 lei, ilustrează Nava școală „Mircea” într-o misiune de instrucţie, având toată velatura în bătaia vântului, şi respectiv Ordinul Virtutea Maritimă în grad de Ofiţer cu însemn de Pace, conferit Pavilionului Şcoală Mircea prin Decretul nr.304/2014, pentru prima dată în existenţa sa.

Colița emisiunii ilustrează în timbru separat imaginea lansării la apă a Navei școală „Mircea”, în toamna anului 1938, la ieşirea din Şantierul Naval „Blohm und Voss” din Hamburg, alăturând în vignetă galionul navei reprezentând bustul domnitorului Mircea cel Bătrân, sculptat în lemn şi colorat ca imagine pictată.

Pe fundalul acesteia este reprodusă o gravură cu o imagine de epocă a unor corăbii cu pânze navigând în zona de vărsare a Dunării în Marea Neagră, textul imprimat explicând motivaţia pentru care nava şcoală a preluat numele domnitorului.

Celor 3 valori ale emisiunii li se alătură plicul prima zi și un produs special, albumul filatelic, realizat în tiraj limitat de 325 exemplare și echipat cu blocul de 2 timbre cu elemente grafice în folio aur și plicul prima zi al emisiunii, având ștampila prima zi aplicată în clar în folio aur. Ambele elemente ale albumului filatelic sunt numerotate cu negru de la 001 la 325.

Începând cu ziua de sâmbătă, 24 mai 2014, emisiunea de mărci poștale Nava școală „Mircea”, 75 de ani va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Romfilatelia aduce mulțumiri Administrației Prezidențiale – Cancelaria Ordinelor, Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanța, SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2014 și Muzeului Marinei Române pentru sprijinul acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.

Despre Romfilatelia

Romfilatelia este societatea specializata in emiterea si comercializarea marcilor postale romanesti, precum si a produselor filatelice speciale. Existenta noastra este dedicata atat dezvoltarii prestigiului si studiului filateliei romanesti, cat si constientizarii valorilor Romaniei pe plan intern si international.