De la poștalion la avion – tradiție și modernitate în istoria vehiculelor poștale

BUCURESTI - 30 aprilie 2013

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Media / Publicitate

Aflată de mulți ani în topul preferințelor filatelice, Romfilatelia adoptă tema propusă de PostEurop în 2013 și introduce o nouă emisiune de timbre poștale, sub genericul Europa , intitulată Vehicule poștale, dedicată colecționarilor din întreaga lume.

De la poștalion la avion – tradiție și modernitate în istoria vehiculelor poștale

Vector important în dezvoltarea unei societăți, vehiculul poștal a marcat evoluția serviciilor poștale, de la scrisori și mesaje transmise prin soli călători până la apariția mijloacelor mecanice și electrice de transport poștal.

 

Emisiunea Europa 2013 – Vehicule poștale este formată din două timbre poștale, cu valorile nominale de 2,10 lei și 14,50 lei, care ilustrează momente majore din dezvoltarea serviciilor poștale: preluarea de către automobil a serviciului de curierat și cucerirea spațiului aerian de către om - apariția aparatului zburător, facilitând astfel transmiterea mesajelor și creșterea vitezei de expediție.   

 

Alături de cele două timbre poștale, emisiunea filatelică conține și un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost realizate coli de 32 de timbre, minicoli de 6 timbre și 2 modele de blocuri de 4 timbre.

 

Începând cu ziua de marți, 30 aprilie 2013, emisiunea de timbre poştale Europa 2013 – Vehicule poștale va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Despre Romfilatelia

Romfilatelia este societatea specializata in emiterea si comercializarea marcilor postale romanesti, precum si a produselor filatelice speciale. Existenta noastra este dedicata atat dezvoltarii prestigiului si studiului filateliei romanesti, cat si constientizarii valorilor Romaniei pe plan intern si international.