Deschiderea secţiunii de votare pentru concursul EUROPA 2014

BUCURESTI - 9 mai 2014

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Media / Publicitate

Ca în fiecare an, PostEurop, asociaţia care reprezintă Operatorii europeni publici de poştă, organizează concursul pentru cel mai frumos timbru al operatorilor desemnaţi, desfăşurat sub egida EUROPA . În acest an, concursul are tema Instrumente muzicale naționale (National music instruments).

Deschiderea secţiunii de votare pentru concursul EUROPA 2014

Ca în fiecare an, PostEurop, asociaţia care reprezintă Operatorii europeni publici de poştă, organizează concursul pentru cel mai frumos timbru al operatorilor desemnaţi, desfăşurat sub egida EUROPA. În acest an, concursul are tema Instrumente muzicale naționale (National music instruments).

Romfilatelia , în calitate de emitent al timbrelor și efector poștale româneşti, a realizat pentru tematica din 2014 două mărci poștale speciale. Timbrul care reprezintă România în concurs are valoarea nominală de 2,10 lei și reproduce un vechi instrument din Țara Moților, și anume tulnicul.

Prezentat în imaginea alăturată, tulnicul simbolizează moștenirea culturală a poporului român, fiind înfățișat în mâna unui înger, mesager al sacralității, dar și în mâinile unei copilițe de la munte, păstrătoare gingașă a obiceiurilor și tradițiilor ancestrale.

Începând de astăzi, 9 mai 2014, sesiunea de votare pentru concursul EUROPA 2014 este deschisă, motiv pentru care vă invităm să accesaţi link-ul: http://www.posteurop.org/europa2014 și să votați timbrul românesc!

Perioada de votare se încheie în data de 31 august a.c.

 

Aşteptăm votul vostru şi dorim mult succes timbrului românesc!

Despre Romfilatelia

Romfilatelia este societatea specializata in emiterea si comercializarea marcilor postale romanesti, precum si a produselor filatelice speciale. Existenta noastra este dedicata atat dezvoltarii prestigiului si studiului filateliei romanesti, cat si constientizarii valorilor Romaniei pe plan intern si international.