ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE, 160 DE ANI

BUCURESTI - 27 mai 2022

Comunicat tip General in Administratie Publica, Educatie / Cultura, Juridic


Romfilatelia introduce în circulație o nouă emisiune de mărci poștale aniversară dedicată uneia dintre cele mai reprezentative instituții a statului de drept, Înalta Curte de Casație și Justiție, cu ocazia împlinirii a 160 de ani de la înființare. Emisiunea este compusă dintr-o marcă poștală, o coliță dantelată, o minicoală și un plic „prima zi” a emisiunii.

www.romfilatelia.ro

www.romfilatelia.ro

Înființată în anul 1862, anul în care țara începe să fie cunoscută sub numele de România, Înalta Curte de Casație și Justiție s-a înscris ca instituție de mare autoritate menită să asigure o permanentă armonizare a Constituției cu Legile țării.

 

De la înființarea sa până în prezent, Înalta Curte de Casație și Justiție a exercitat atât o funcțiune de instanță judecătorească, în principal ca instanță de casație, cât și atributul de a asigura interpretarea unitară a legii și chiar de a formula propuneri privind îmbunătățirea legislației naționale.

 

Imaginile timbrelor ilustrează sigla aniversară a momentului sărbătoresc și imaginea statuară a Zeiței Justiției ale cărei simboluri, eșarfa, balanța și sabia definesc locul și rolul justiției: judecata nepărtinitoare, cântărirea exactă a faptelor și aplicarea neabătută a legilor.

 

Emisiunea filatelică va fi disponibilă începând de luni, 30 mai 2022, în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul nostru online: http://romfilatelia.ro/store/.

 

Romfilatelia mulțumește reprezentanților Înaltei Curți de Casație și Justiție și Bibliotecii Academiei Române pentru sprijinul documentar și fotografic acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.

 

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați Biroul Relații Publice:

Tel: 021 / 336 93 92

pr@romfilatelia.ro

 

Despre Romfilatelia

Romfilatelia este societatea specializata in emiterea si comercializarea marcilor postale romanesti, precum si a produselor filatelice speciale. Existenta noastra este dedicata atat dezvoltarii prestigiului si studiului filateliei romanesti, cat si constientizarii valorilor Romaniei pe plan intern si international.