Mărcile poștale românești promovează fauna națională - Vânatul și pescuitul sportiv

BUCURESTI - 8 iulie 2013

Comunicat tip General in Sanatate, Sport, Turism

Romfilatelia continuă misiunea de a ilustra pe timbre cele mai apreciate tematici în filatelie și introduce în circulație o nouă emisiune de mărci poștale, intitulată Vânatul și pescuitul sportiv, prin care promovează fauna de pe teritoriul României.

Mărcile poștale românești promovează fauna națională - Vânatul și pescuitul sportiv
 „ … una din îndeletnicirile cele mai favorite ale poporului nostru. El a inventat pentru aceasta tot felul de instrumente – de la cele mai naive la cele mai rafinate – pentru a prinde peşte; deşi desigur o făcea nu atât pentru a-şi procura hrana zilnică, ci mai mult fiindcă aceasta era distracţia sa favorită ..." 

Grigore Antipa

Dedicată vânatului și pescuitului sportiv, unele dintre cele mai apreciate și longevive îndeletniciri ale oamenilor, emisiunea este formată din 4 timbre, care ilustrează în imagini specii diferite, apreciate de vânătorii și pescarii sportivi, precum:

─       timbrul cu valoarea nominală de 2 lei înfățișează Muflonul, singurul reprezentant al oilor sălbatice din Europa, care a fost introdus în România în perioada interbelică; 

─       marca poştală cu valoarea nominală de 2,10 lei ilustrează Iepurele, întâlnit pe întregul teritoriu al țării, având activitate preponderent nocturnă;

─       Capra neagră, a cărei particularitate o reprezintă sensibilitatea la schimbările de temperatură, obișnuind să-și aleagă locul de trai după mersul vremii și având activitate exclusiv diurnă, este prezentată pe timbrul cu valoarea nominală de 6,00 lei;

─       pe timbrul cu valoarea nominală de 7,60 lei este reprezentat Păstrăvul, specie răspândită în apele de munte, pretențioasă la condițiile de mediu, ce preferă pentru odihnă și pândă locurile ascunse din mâluri, stânci, pietre și râuri.

Alături de cele 4 timbre, emisiunea este completată de 1 plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite colile de 80 de timbre și minicolile de 8 timbre + 1 vinietă.

Începând cu ziua de marți, 9 iulie 2013, emisiunea de mărci poştale Vânatul și pescuitul sportiv va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Despre Romfilatelia

Romfilatelia este societatea specializata in emiterea si comercializarea marcilor postale romanesti, precum si a produselor filatelice speciale. Existenta noastra este dedicata atat dezvoltarii prestigiului si studiului filateliei romanesti, cat si constientizarii valorilor Romaniei pe plan intern si international.