„Patria inaintea faptelor” – Ziua Luptatorului Antiterorist

BUCURESTI - 20 decembrie 2012

Comunicat tip General in Administratie Publica, Arta & Entertainment, Educatie / Cultura

Romfilatelia, societatea care înscrie periodic în programul său noi tematici reprezentative pentru România, demonstrând astfel că filatelia cultivă valorile naţionale şi este martorul şi mesagerul marilor evenimente, celebrează Ziua Luptătorului Antiterorist și introduce în circulație o emisiune de mărci poștale dedicată acestui eveniment.

Colita emisiunii Ziua Luptătorului Antiterorist

Colita emisiunii Ziua Luptătorului Antiterorist

 Patria a priori! 

SRI

Pe fondul acțiunilor teroriste din anii ’70 și ca o reacție firească de autoprotecție, de-a lungul timpului, în România, au fost constituite diverse instituții cu responsabilități antiteroriste, de la o primă structură înființată în 1974 până la Uniunea Specială de Luptă Antiteroristă (USLA)–1977 și Brigada Antiteroristă în 1990.

Datorită experienţei câştigate şi a recunoaşterii rezultatelor muncii depuse de-a lungul existenţei sale, drapelul de luptă al Brigăzii Antiteroriste a fost decorat, în anul 2002, cu Ordinul naţional „PENTRU MERIT” în grad de Cavaler. Brigada Antiteroristă comemorează, an de an, la 24 decembrie , Ziua Luptătorului Antiterorist, înclinând in memoriam drapelul de luptă al unităţii, ca semn de profund respect faţă de înaintaşi.

Sărbătorind acest eveniment, Romfilatelia introduce în circulație emisiunea de mărci poștale întitulată Evenimente Militare – Ziua Luptătorului Antiterorist, alcătuită din două mărci poștale cu valorile nominale de 1 leu și 8,10 lei, un plic prima zi, un carton filatelic și un întreg poștal.

Începând cu ziua de vineri, 21 decembrie 2012, emisiunea de mărci poștale Evenimente Militare – Ziua Luptătorului Antiterorist  va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Despre Romfilatelia

Romfilatelia este societatea specializata in emiterea si comercializarea marcilor postale romanesti, precum si a produselor filatelice speciale. Existenta noastra este dedicata atat dezvoltarii prestigiului si studiului filateliei romanesti, cat si constientizarii valorilor Romaniei pe plan intern si international.