Personalități

BUCURESTI - 4 ianuarie 2022

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Social, Stiinta / Cercetare

Pentru introducerea în circulație a primelor mărci poștale din anul 2022, în data de 5 ianuarie, Romfilatelia a realizat o serie de timbre uzuale cu tematica „Personalități”, formată din nouă valori nominale, pe ale caror imagini sunt reproduse portretele celor trei personalități românești: Constantin Brâncuși, George Enescu și Henri Coandă.

www.romfilatelia.ro

www.romfilatelia.ro

Renumitul diplomat și istoric Neagu Djuvara, afirma într-un comentariu pentru albumul „Români de centenar”: „Două mari personalități a dat România lumii: George Enescu și Constantin Brâncuși”. La această apreciere trebuie să adăugăm și numele marelui inventator Henri Coandă, pionierul de necontestat al inventicii zborului, numit de marii specialiști ai domeniului „părintele aviației cu reacție”.

Seria concepută  în tradiția „retro” a filateliei românești, reproduce fiecare portret în trei nuanțe cromatice diferite, oferind colecționarilor un obiect de colecție inedit. Minicolile cu vignetă și             tabs-urile cu texte definitorii apreciative (în limba română și engleză), se constituie, de asemenea, ca piese de colecție cu valoare deosebită.

 

Vă invităm în lumea minunată a timbrelor românești într- o călătorie în timp cu emisiuni dedicate celor trei personalități : Constantin Brâncuși,  George Enescu și Henri Coandă  începând cu anul 1956 până în prezent.

 

Emisiunea filatelica va fi disponibilă începând de miercuri, 05 ianuarie 2022, în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul nostru online: http://romfilatelia.ro/store/.

 

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați Biroul Relații Publice:

Tel: 021 / 336 93 92

pr@romfilatelia.ro

 

Despre Romfilatelia

Romfilatelia este societatea specializata in emiterea si comercializarea marcilor postale romanesti, precum si a produselor filatelice speciale. Existenta noastra este dedicata atat dezvoltarii prestigiului si studiului filateliei romanesti, cat si constientizarii valorilor Romaniei pe plan intern si international.