Rase de câini pe mărcile poştale româneşti

BUCURESTI - 8 august 2012

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Media / Publicitate

Mamifer carnivor aparținând familiei canidelor, câinele reprezintă primul animal domesticit de om în urmă cu peste 33.000 de ani și cel mai bun prieten al acestuia încă de atunci.

Blocul de 4 timbre al emisiunii

Blocul de 4 timbre al emisiunii

Mamifer carnivor aparținând familiei canidelor, câinele reprezintă primul animal domesticit de om în urmă cu peste 33.000 de ani și cel mai bun prieten al acestuia încă de atunci.

 

Spre bucuria tuturor colecționarilor și iubitorilor de animale, Romfilatelia abordează una dintre cele mai apreciate tematici filatelice, dedicată celor mai îndragite animale și introduce în circulație emisiunea tematică de mărci poștale „Rase de câini”, alcătuită din patru mărci poștale, un plic „prima zi”, patru cărți maxime și un carton filatelic. Cele patru timbre ale emisiunii ilustrează rase de câini autohtone și din străinătate:

 

Pe timbrul cu valoarea nominală de 4,50 lei este ilustrată Rasa Teckel cu păr scurt, celebră pentru calitățile sale de vânătoare încă din Evul Mediu. Teckel-ul cu păr scurt este un câine perseverent, cu multă energie și afectuos, fiind adesea considerat o companie deosebită pentru copii;

 

Timbrul cu valoarea nominală de 5,00 lei ilustrează Rasa Golden Retriever , foarte populară în ultimii ani datorită calităților sale deosebite de câine de companie și de vânătoare. Câinele din această rasă este plin de viață și foarte inteligent, dar mai ales faimos pentru calitățile sale de înotător excelent.

 

Pe timbrul cu valoarea nominală de 8,10 lei este ilustrată Rasa Ciobănescul Românesc Mioritic, una dintre cele două rase de câini românești omologată și recunoscută la nivel internațional. Această rasă a evoluat în mod natural, fara intervenția omului, până în anul 1985 când s-a stabilit primul standard chinologic al rasei. Ciobănescul Românesc Mioritic este cunoscut ca fiind singurul câine care se poate lupta cu ursul brun carpatin, având șanse reale de supraviețuire datorită firelor moarte caracteristice blănii acestora, ce reprezintă un adevărat scut în lupta cu animalele sălbatice. În prezent, există peste 4.500 de ciobănești românești mioritici.

 

Timbrul cu valoarea nominală de 9,10 lei ilustrează Rasa Ciobănescul Românesc Carpatin, care reprezintă a doua rasă de câini românești omologată și recunoscută la nivel internațional. Evoluția acestei rase a fost, de asemenea, naturală, fara intervenția omului, până în anul 1985 când s-a stabilit primul standard chinologic al rasei. Ciobănescul Românesc Carpatin este un câine care iubește copiii, un paznic de nădejde și poate fi ușor dresat, astăzi existând peste 3.000 de ciobănești românești carpatini înregistrați chinologic.

 

Începând cu ziua de vineri, 10 august 2012, emisiunea de mărci poştale „Rase de câini” va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Despre Romfilatelia

Romfilatelia este societatea specializata in emiterea si comercializarea marcilor postale romanesti, precum si a produselor filatelice speciale. Existenta noastra este dedicata atat dezvoltarii prestigiului si studiului filateliei romanesti, cat si constientizarii valorilor Romaniei pe plan intern si international.