România și Spania - Cooperare în domeniul filatelic

BUCURESTI - 17 octombrie 2012

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Media / Publicitate

Relațiile româno-spaniole au cunoscut o evoluție treptată de-a lungul timpului, primele contacte bilaterale datând încă din secolul al XV-lea. În timp, au fost înființate organisme reprezentative pentru a marca relațiile dintre cele două țări.

România și Spania - Cooperare în domeniul filatelic

Relațiile româno-spaniole au cunoscut o evoluție treptată de-a lungul timpului, primele contacte bilaterale datând încă din secolul al XV-lea. În timp, au fost înființate organisme reprezentative pentru a marca relațiile dintre cele două țări: Legația Regatului Spaniei la București, Legația României în Spania , Consulatul General al României în Spania, dar și Consulate Onorifice în numeroase orașe precum Valencia, Cádiz, Bilbao, Cartagena, Madrid, Las Palmas, Malaga și San Sebastian.

 

Deși întrerupte în 1946, relațiile româno-hispanice sunt reluate în 1967, când a fost semnat Acordul privind înființarea de reprezentanțe consulare și comerciale în cele două capitale, urmând ca în 1977, misiunile diplomatice ale celor două state să fie ridicate la rang de ambasadă.

 

Pentru a marca bunele relații dintre cele două țări în domeniul filatelic, Romfilatelia introduce în circulație emisiunea comună de mărci poștale România – Spania „Faună montană”, ilustrând două animale reprezentative pentru fauna montană româno-hispanică: Cerbul Carpatin și Ibexul Spaniol. Emisiunea comună este alcătuită din două mărci poștale, amândouă cu valoarea nominală de 3,10 lei, plicul „prima zi” și un carton filatelic.

 

Elementul special al emisiunii îl reprezintă albumul filatelic, realizat în tiraj limitat de 500 de exemplare și echipat cu blocul de două timbre al emisiunii și plicul „prima zi”, cu elemente grafice în folio aur și argint, echipat cu timbrele ambelor țări.

 

Începând cu ziua de vineri, 19 octombrie 2012, emisiunea de mărci poștale „Faună montană” va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Despre Romfilatelia

Romfilatelia este societatea specializata in emiterea si comercializarea marcilor postale romanesti, precum si a produselor filatelice speciale. Existenta noastra este dedicata atat dezvoltarii prestigiului si studiului filateliei romanesti, cat si constientizarii valorilor Romaniei pe plan intern si international.