Simboluri evreiești în patrimoniul filatelic – Templul Mare Evreiesc din Rădăuți – 130 de ani

BUCURESTI - 7 februarie 2013

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Arhitectura / Design, Religie

Celebrând 130 de ani de la inaugurarea Marelui Templu din Rădăuți, Romfilatelia continuă seria de emisiuni filatelice dedicate istoriei și culturii și introduce în circulație emisiunea de mărci poștale intitulată Patrimoniul Cultural Evreiesc – Templul Mare Evreiesc din Rădăuți, 130 de ani.

Cele două mărci poștale ale emisiunii având valorile nominale de 8,10 lei și 14,50 lei înfățișează, alături de însemne grafice specifice credinței iudaice, clădirea Templului Mare din Rădăuți, simbol al istoriei, tradiției și culturii evreiești, inclusă astăzi pe lista monumentelor istorice din județul Suceava.

Emisiunea aniversară este completată de plicul „prima zi”, o minicoală de 8 timbre și un produs special. Albumul filatelic, realizat într-un tiraj de 400 de exemplare, este echipat cu blocul de 2 timbre și plicul „prima zi” al emisiunii, ambele produse având elemente grafice în folio aur și fiind numerotate cu negru de la 001 la 400.

Începând cu ziua de vineri, 8 februarie 2013, emisiunea de mărci poştale Patrimoniul Cultural Evreiesc – Templul Mare Evreiesc din Rădăuți, 130 de ani va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Despre Romfilatelia

Romfilatelia este societatea specializata in emiterea si comercializarea marcilor postale romanesti, precum si a produselor filatelice speciale. Existenta noastra este dedicata atat dezvoltarii prestigiului si studiului filateliei romanesti, cat si constientizarii valorilor Romaniei pe plan intern si international.