Specii Invazive

BUCURESTI - 23 iunie 2022

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Stiinta / Cercetare, Turism

O nouă emisiune filatelică dedicată tematicii Flora, având ca titlu generic „Specii invazive” va fi introdusă în circulație vineri, 24 iunie a.c. Imaginile reproduse pe mărcile poștale aparțin plantelor care se regăsesc în afara ariei lor naturale de răspândire, având un efect dăunător asupra ecosistemului în care își găsesc un nou mediu de reproducere și înmulțire.

www.romfilatelia.ro

www.romfilatelia.ro

Mărcile poștale ale emisiunii prezintă cinci specii invazive:

Pontederia crassipes Mart. (Zambila de apă), ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 3 Lei, este o plantă originară din zona tropicală și subtropicală a Americii de Sud, preferată în întreaga lume ca plantă ornamentală, datorită florilor asemănătoare cu cele ale zambilelor.

 

Heracleum mantegazzianum Sommier & Levier (Crucea pământului), reprezentată pe timbrul cu valoarea nominală de 6,50 Lei, este o plantă erbacee, perenă, monocarpică, provenită din Caucaz.

 

Elodea nuttallii (Planch.) H.St.John (Ciuma apelor cu frunze înguste), redată pe timbrul cu valoarea nominală de 10 Lei, este o plantă erbacee, perenă, acvatică submersă. Tulpina este subțire și ramificată, iar frunzele sunt scurte, înguste, de culoare verde pal.

 

Baccharis halimifolia Moench (Mirt de mare), ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 10,50 Lei, este o specie nord-americană de arbuști din familia Asteraceae.

 

Lysichiton americanus Hultén & H.St. John, cu denumirea populară „Felinarul mlaștinii”, redată pe plicul „prima zi” a emisiunii, este o plantă erbacee perenă care face parte din familia Araceae.

 

Romfilatelia mulțumește Prof. univ. dr. Paulina Anastasiu, Directorul Grădinii Botanice „Dimitrie Brandza” a Universității din București, pentru sprijinul documentar acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.

 

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați Biroul Relații Publice:

Tel: 021 / 336 93 92

pr@romfilatelia.ro

Despre Romfilatelia

Romfilatelia este societatea specializata in emiterea si comercializarea marcilor postale romanesti, precum si a produselor filatelice speciale. Existenta noastra este dedicata atat dezvoltarii prestigiului si studiului filateliei romanesti, cat si constientizarii valorilor Romaniei pe plan intern si international.