ZIUA MĂRCII POŞTALE ROMÂNEŞTI - MĂNĂSTIREA ANTIM – trei secole de existenţă şi frumuseţe spirituală

BUCURESTI - 15 iulie 2013

Comunicat tip General in Arhitectura / Design, Educatie / Cultura, Religie

În 2013, Ziua Mărcii Poștale Românești este sărbătorită printr-o emisiune de mărci poștale dedicată spiritualității românești și frumuseților ecleziastice de pe teritoriul României.

ZIUA MĂRCII POŞTALE ROMÂNEŞTI - MĂNĂSTIREA ANTIM – trei secole de existenţă şi frumuseţe spirituală

Considerată „una din cele mai frumoase biserici, opera unui arhiereu artist” ( Nicolae Iorga ), Biserica Mănăstirii Antim a fost ridicată între anii 1713-1715, pe baza planurilor realizate de mitropolitul Antim Ivireanul, reprezentând o mărturie elocventă a vieții bucureștene de la începutul secolului al XVIII-lea.

Numele mănăstirii este legat de moaștele mai multor sfinți găzduite aici, precum și de personalități și evenimente ce au marcat istoria națională. Încă din 1950, mănăstirea devine Paraclis Patriarhal, reședintă Episcopală, iar astăzi găzduiește în Palatul Sinodal , Biblioteca Sfântului Sinod și Arhivele Sfântului Sinod.

Sărbătorind împlinirea a trei secole de existență a acestui lăcaș de cult, Romfilatelia introduce în circulație emisiunea de mărci poștale Mănăstirea Antim – 300 de ani de la începerea construcției, alcătuită din două mărci poștale cu valorile nominale de 3,60 lei și 14,50 lei și un plic prima zi. Ca forme de machetare au fost folosite colița dantelată de 2 timbre (în album filatelic ), minicoala de 4 timbre și coala de 32 de timbre.

Emisiunea aniversară se bucură și de un produs filatelic special: albumul filatelic, realizat în tiraj limitat de 400 de exemplare și echipat cu colița dantelată a emisiunii și un plic prima zi, cu ștampila prima zi aplicată în folio aur.

Începând cu ziua de luni, 15 iulie 2013, emisiunea de mărci poştale Mănăstirea Antim – 300 de ani de la începerea construcției va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Despre Romfilatelia

Romfilatelia este societatea specializata in emiterea si comercializarea marcilor postale romanesti, precum si a produselor filatelice speciale. Existenta noastra este dedicata atat dezvoltarii prestigiului si studiului filateliei romanesti, cat si constientizarii valorilor Romaniei pe plan intern si international.