Grupul Rompetrol deschide o reprezentanţa la Moscova

BUCURESTI - 4 aprilie 2005

Comunicat tip General in Afaceri

Grupul Rompetrol anunţă deschiderea reprezentanţei sale la Moscova, prin intermediul căreia va derula relaţii comerciale directe cu parteneri şi companii locale şi va evalua posibilităţile de extindere a activităţilor în zonă, în special pe domeniul de explorare şi producţie

Biroul de la Moscova, înregistrat oficial la sfârşitul lunii martie, se află în subordinea lui Ion Sturza, Vicepreşedinte de Dezvoltare Rompetrol pentru Rusia şi Comunitatea Statelor Independente şi va fi condus de Constantin Lutsenko, cunoscut om de afaceri în domeniul petrolier şi petrochimic. Licenţiat în ştiinţe economice şi cu o vastă experienţă în domeniul petrolier, Lutsenko, 43 de ani, a lucrat la o serie de companii majore din Rusia (Gazprom, Novochimtrans etc.), din Statele Unite ale Americii, şi din Germania.

« Rompetrol caută în mod activ oportunităţi în domeniul de explorare şi producţie în CSI şi se află în discuţii cu mai multe companii locale pentru dezvoltarea de câmpuri de extracţie » spune Ion Sturza.

Decizia privind înfiinţarea biroului din Moscova se înscrie în strategia generală de expansiune a Grupului în peninsula Balcanică, Turcia şi către nord est, în Moldova, Ucraina şi Rusia - areal cu potenţial petrolier ridicat. Pentru a acoperi proiecte cât mai complexe, Rompetrol a reuşit, încă de anul trecut, integrarea operaţională a unităţii de Explorare şi Producţie cu serviciile de foraj, workover şi cele speciale de sondă, în cadrul Diviziei Upstream a Grupului. Această divizie va coordona din punct de vedere tehnic activitatea reprezentanţei.


Despre Rompetrol

Departamentul de Relatii Publice si Comunicare
Grupul Rompetrol


Luiza Sarpe
021/ 30 77 403
luiza.sarpe@rompetrol.com