Rompetrol a finalizat rascumpararea a 25,1% detinut de OMV

BUCURESTI - 6 aprilie 2005

Comunicat tip General in Afaceri

Grupul Rompetrol anunta finalizarea procedurii de rascumparare a 25.1 la suta din actiunile sale detinute de catre OMV. Tranzactia a fost realizata pe 5 aprilie, 2005 pentru o suma care nu este publica conform clauzelor contractuale de confidentialitate dintre parti. Actiunile au revenit sub controlul managementului Rompetrol Holding, compania mama care detine Grupul Rompetrol

“Asa cum am agreat contractual, odata cu finalizarea procesului de privatizare si preluarea Petrom de catre OMV, Rompetrol avea drept de preemptiune la rascumpararea actiunilor sale in decurs de 18 luni. Noi ne-am exercitat acest drept inainte de termen”, a spus Dinu Patriciu, presedinte si director general al Grupului Rompetrol.

Grupul Rompetrol, care este detinut in intregime de management, isi continua programul de expansiune internationala concentrandu-se pe dezvoltarea retelelor de distributie (downstream) si pe exploatare si productie (upstream), in zona Balcanilor si in CSI.

Despre Rompetrol:
Grupul Rompetrol N.V. este cel mai mare grup industrial românesc privat, cu majoritatea operaţiunilor şi activelor în România şi Europa de Sud-Est. Principalele activităţi ale Grupului sunt în domeniile rafinare şi marketing/vânzare de produse petroliere, cu interese adiacente în explorare, producţie şi alte servicii pentru industria petrolieră cum ar fi foraj, construcţii, transporturi, etc. Grupul are peste 7.300 de angajati şi a realizat o cifră de afaceri de 1,61 miliarde USD în 2004, urmărind să devină una dintre cele mai mari companii petroliere integrate din regiune şi să obţină o poziţie puternică în bazinul Mării Negre.

Despre Rompetrol

Departamentul de Relatii Publice si Comunicare
Grupul Rompetrol

Luiza Sarpe