Rompetrol îşi extinde operaţiunile în Albania

BUCURESTI - 9 februarie 2005

Comunicat tip General in Afaceri

Grupul Rompetrol a înfiinţat Rompetrol Albania – subsidiară care va asigura desfacerea în sistem retail şi wholesale a produselor petroliere proprii, atât în această ţară cât şi în alte câteva state din proximitate. “ Este încă un pas în strategia pe care o aplicăm de circa doi ani, de a ne extinde activităţile în regiune ” spune Dinu Patriciu, preşedintele şi directorul general al Grupului.

Rompetrol îşi extinde operaţiunile în Albania

Rompetrol Albania operează un depozit cu o capacitate de 14.000 mt situat în Durres - Porto Romano, care aprovizionează cele 10 staţii administrate de companie, alte circa 40 de benzinării particulare şi aproximativ 10 mici operatori en-gros. Unul dintre obiectivele pentru acest an este mărirea capacităţii depozitului la 20.000 mt, iar până la sfârşitul lunii februarie creşterea numărului de staţii administrate la circa 15-20.

Planul de investiţii adoptat pentru 2005, de circa 3 milioane euro, mai prevede construirea a 2 staţii noi în Tirana şi Duress, aducerea staţiilor închiriate la standardul celor din România şi construirea unui sistem modern de descărcare a vaselor direct în depozit (terminal plutitor).
Pe o piaţă care permite şi la acest moment comercializarea carburanţilor de joasă calitate (ex. Gasoil 2), Rompetrol Albania este singura companie care promovează produse la standarde europene. În acest context, societatea mizează pe o creştere medie a vânzărilor, în acest an, până la circa 150.000 de tone şi atingerea unei cote de piaţă de circa 10%.

” Raţiunile pentru care ne-am decis să operăm în Albania privesc, în primul rând, potenţialul acestei pieţe şi profitabilitatea afacerii. Consumurile sunt în creştere iar nivelul calitativ superior al produselor ne vor asigura vânzări pe măsură. Este un tărâm aproape ”virgin”, marile reţele nefiind prezente aici ” spune directorul Rompetrol Albania, Bogdan Costache.

Conducerea Rompetrol Albania a demarat, în această perioadă, negocieri cu câţiva distribuitori en-gros din regiune în vederea exportului de produse Rompetrol către Kosovo, Macedonia şi Muntenegru.

Despre Rompetrol:

Grupul Rompetrol N.V. este o companie petrolieră cu majoritatea operaţiunilor şi activelor în România şi Europa de Sud-Est. Activităţile principale ale Grupului sunt în domeniile rafinare şi marketing/vânzare, cu interese adiacente în explorare şi producţie şi alte servicii pentru industria petrolieră cum ar fi foraj, construcţii, transporturi, etc. Grupul a obţinut o cifră de afaceri de 1,6 miliarde USD în 2004, urmărind să devină una dintre cele mai mari companii petroliere integrate din regiune şi să obţină o poziţie puternică în bazinul Mării Negre.

Despre Rompetrol

Departamentul de Relatii Publice si Comunicare
Grupul Rompetrol

Luiza Sarpe