Adobe anunță versiunea 2014 a Creative Cloud

BUCURESTI - 1 iulie 2014

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, IT&C, Media / Publicitate

Aplicații mobile și echipamente hardware noi extind Creative Cloud; toate aplicațiile majore CC Desktop au fost actualizate

Adobe anunță versiunea 2014 a Creative Cloud

Adobe, leader în software creativ, continuă inovația Creative Cloud anunțând 14 versiuni noi ale aplicațiilor desktop, ce includ instumente esențiale precum Adobe Photoshop CC, Adobe Illustrator CC, Adobe Dreamweaver CC și Adobe Premiere Pro CC. Cea mai mare lansare de la CS6, noua versiune include și patru aplicații mobile, disponibilitatea imediată a echipamentelor hardware pentru creație, actualizări ale serviciilor Creative Cloud și oferte noi pentru organizații, clienții educaționali și din domeniul fotografiei. Adobe a anuntațat că există 2,3 milioane de abonamente Creative Cloud, depășind cu mult previziunile inițiale efectuate la lansarea produsului în urmă cu doi ani.

Aplicațiile mobile extind fluxul de lucru CC DesktopAducând inovație în domeniul mobil, Adobe a lansat trei aplicații noi pentru iPad - Adobe Sketch, Adobe Line și Adobe Photoshop Mix; și a început să livreze noi echipamente hardware ce poartă numele de Adobe Ink, un stilou digital și Adobe Slide, o riglă digitală. Aplicațiile mobile au fost dezvoltate utilizând noul Adobe Creative SDK. Aceste aplicații noi sunt de calitate profesională, dar suficient de ușor de utilizat pentru orice utilizator, similar cu nou lansatul Lightroom Mobile pentru fotografi și noua aplicație pentru povestiri video Adobe Voice. Aceste aplicații adaugă capabilități mobile semnificative pentru Creative Cloud și aduce pentru prima dată tabletele în fluxurile de lucru creative.

Noi versiuni ale aplicațiilor CC DesktopDincolo de inovațiile mobile, versiunea 2014 a Creative Cloud simplifică sarcinile de zi cu zi oferind în același timp suport pentru hardware și standarde de ultimă oră. Principalele noutăți includ:

    Capabilități noi în Photoshop CC pentru fotografi precum Blur Gallery, Focus Mask și îmbunătățiri pentru Content-Aware și nou introdusul Perspective-Warp. Designerii ce utilizează Photoshop CC se vor bucura de îmbunătățirile aduse pentru Mercury Graphics Engine și de posibilitatea de a realiza legături între elementele Smart Objects și de a le partaja în mai multe documente. Îmbunătățirile aduse funcționalității Layer Comp, economisesc timpul utilizatorilor iar Photoshop CC aduce o experiență mai fluidă pe dispozitivele Windows 8 Touch precum Microsoft Surface Pro 3.
    Tot pentru designeri, capabilitățile incluse în Illustrator CC includ Live Shapes și generarea mai rapidă a elementelor vectoriale prin accelerarea GPU pe Windows cu plăci grafice NVIDIA certificate de Adobe. În InDesign CC, utilizatorii pot selecta acum rânduri și coloane din tabele și utiliza EPUB Fixed Layout pentru a realiza ușor cărți digitale. Adobe Muse CC include acum suport pentru 64-bit și pentru HiDPI precum și posibilitatea de a vizualiza și optimiza versiunile pentru telefoane mobile și tablete.
    Funcționalitățile noi în aplicațiile video includ șabloane Live Text și Masking and Tracking, integrări noi ce beneficiază de puterea Adobe After Effects CC în Premiere Pro CC precum și imbunătățirea performanței în Premiere Pro sau efecte keying noi în After Effects. Integrarea dintre aplicații a fost și ea îmbunătățită pentru a economisi timp atunci când lucrați între Premiere Pro și After Effects sau Speed Grade.
    Instrumentele web includ acum posibilitatea de a vizualiza markup-ul într-un document utilizând noul Element Quick View în Dreamweaver CC ce permite dezvoltatorilor web să vizualizeze, să navigheze și să modifice structura HTML a paginilor. Îmbunătățirile aduse instrumentului CSS Designer ajută la aplicarea proprietăților CSS. Exportul SVG în Flash Pro CC permite dezvoltatorilor să exporte orice cadru din proiectele Flash ca fișiere SVG iar suportul nativ pentru HTML video din Edge Animate CC permite importul clip-urilor HTML5.

Elementele creative și profilul dumneavoastră oriundeNoile aplicații CC pentru desktop, sisteme mobile și componentele hardware sunt integrate prin serviciile Creative Cloud. Această integrare permite utilizatorilor să acceseze și să administreze tot ce compune profilul lor creativ - fișiere, fotografii, fonturi, culori, comunități și nu numai - indiferent de unde lucrează. O noutate o reprezintă aplicația Creative Cloud pentru dispozitive iPhone și iPad ce permite utilizatorilor să acceseze și să administreze fișierele de pe dispozitivele mobile.

Oferte Creative Cloud noi pentru organizații, instituții educaționale și fotografiAdobe Creative Cloud pentru organizații este o ofertă proiectată special pentru implementări mari ce se integrează cu alte soluții Adobe pentru organizații precum Adobe Marketing Cloud, Acrobat, Adobe Anywhere și Adobe Digital Publishing Suite. Noutățile includ servicii pentru colaborare și stocarea fișierelor, opțiuni extinse de implementare și tablouri de bord pentru administrarea utilizatorilor și a licentelor. Pentru educație Adobe aduce o versiune de licentiere per dispozitiv pentru săli de clasă și laboratoare ce permit mai multor utilizatori să acceseze programele pe un singur dispozitiv. Pentru fotografi Adobe aduce un nou Creative Cloud Photography Plan.