Fox IT - protejeați-vă Infrastructura IT de scurgerile de date în mediul extern

BUCURESTI - 6 noiembrie 2014

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, IT&C, Tehnologie

Fox IT garantează o lume mai sigură prin dezvoltarea soluțiilor innovatoare de securitate și protecție. Soluțiile de la Fox IT îmbunătățesc sistemele de supraveghere, monitorizare și de asemenea cresc rezistența la atacuri a rețelelor și sistemelor IT.

Fox Data Diode - schema de lucru

Fox Data Diode - schema de lucru

Ce este Fox Data Diode?

Fox Data Diode este o soluție hardware care se  poate implementata pentru izolarea anumitor rețele informatice de mediul extern. Data Dioda blochează traficul spre mediul extern de pe aceste retele astfel  traficul este doar unidirectional si riscul scurgerilor de date este eliminat.

O astfel de soluție este implementata de organizații care consideră că datele lor nu trebuie să ajungă în mediul extern deoarece ar provoca un prejudiciu mult prea mare sau în cazul în care confidențialitatea datelor este foarte importantă.

Cum Functioneaza Fox Data Diode?

Data Diode are două interfețe operaționale pentru a crea comunicare numai într-un singur sens: port-ul bidirecțional și port-ul unidirectional. La nivelul transmițătorului cu securitate redusă lumina este trimisă la port-ul bidirecțional și convertită într-un semnal electric. Semnalul electric este trimis la transmițătorul cu securitate înaltă  și transformat din nou în unde luminoase. Fasciculele de lumină sunt trimise prin port-ul unidirecțional la rețeaua cu nivel de securitate înalt. Port-ul unidirecțional nu are capacitatea de a transforma undele luminoase în semnal electric și astfel un semnal electric nu are cum să se propage până la transmițătorul cu securitate redusă și astfel nu se poate stabili legătura cu un canal de comunicare.

Unde Poate Fi Implementata Fox Data Diode?

Data Diode este un dispozitiv folosit mai ales de instituțiile guvernamentale care doresc să își protejeze datele și informațiile  de mediul extern dar de asemenea este utilizată și de companii și organizații private care lucrează foarte mult cu date și informații care trebuie păstrate confidențiale (exe: Google, Microsoft ș.a.) 

Care sunt Capabilitățile Cheie ale Fox Data Diode?

* Capacitatea de a crea un sistem de transfer unidirecțional de date

* Furnizează confidențialitate pentru rețele și sisteme IT prin sistemul unidirecțional

* Furnizează integritate și disponibilitate pentru Sisteme de Control Industriale

* Este evaluat ca fiind soluția de top pentru crearea sistemelor de transfer de date unidirecționale

 Certificate Internaționale obținute de Fox Data Diode

* Certificate Of Russian Defence Ministry Level 2 NDV and RD

* FSTEC

* Nato Secret și Greem Scheme

* Staatsgeheim GEHEIM Olanda

* GEHEIM BSI Germania

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/romsym-data/fox-it-protejea-i-va-infrastructura-it-de-scurgerile-de-date-in-mediul-extern