Handelsbanken ofera servicii performante folosind solutii IBM si Red Hat

BUCURESTI - 20 mai 2009

Comunicat tip General in IT&C

IBM si Red Hat Inc. unul dintre cei mai mari producatori de solutii opensource, au anuntat ca Handelsbanken, una dintre cele mai mari banci din zona nordica, beneficieaza de securitate marita la costuri reduse prin adoptarea tenolgiei de virtualizare oferita de Red Hat Enterprise Linux, impelmentata pe sistemele IBM System z, si z/OS. Noile tehnologii implementate de banca ofera o retea stabila si securizata care poate creste foarte usor in functie de cerintele afacerii.

Handelsbanken ofera servicii performante folosind solutii IBM si Red Hat

Aceasta schimbare vine intr-un moment crucial pentru aceeasta banca si o ajuta sa isi mentina pozitia ca una dintre cele mai mari banci europene care ofera servicii de Internet banking, site-uri web pentru fiecare sucursala su casute e-mail pentru imbunatatirea serviciilor oferite clientilor. Pe langa Handelsbanken mai sunt inca 50 de banci care folosesc IBM System z in tranzactiile bancare

“Clientii ne incredinteaza banii greu castigati deci este esential sa avem cele mai performante si sigure servere din lume – IBM System z” a spus Roger Rydberg, director tehnig la Handelsbanken. “System z sunt aproape de perfectiune datorita performantei si disponibilitatii. Ne permite sa tinem pasul cu cerintele clientilor datorita scalabilitatii. Putem face schimbari fara sa oprim serviciile oferite.”

“Unul din motivele principale pentru care am ales Red Hat Enterprise Linux a fost scaderea costurilor de implementare si administrare. Beneficiem la maxim de cunostintele personalului IT care administreaza infrastructura existenta bazata pe RHEL si pe noua infrastructura System z”.

Datorita virtualizarii banca a redus costurile deoarece a fost eliminata necesitea achizitionarii de noi servere care ar fi dus la cresterea energiei consumate. Combinatia Red Hat si IBM a ajutat banca si in initiativa de protejare a mediului.

Pentru mentinerea serviciilor in cele 660 de sucursale din Suedia, Marea Britanie si tarile nordice banca foloseste tehnologia de cluster si solutiile de disaster recovery oferite de IBM, Parallel Sysplex si GDPS ( Geographically Dispersed Parallel Sysplex ). Aceste solutii permit utilizarea systemelor in cluster si migreaza serviciile in functiie de resursele disponibile pentru marirea perfomantelor fara a avea impact asupra operatiunilor bancare. Cunoscut pentru ablitatea de a partaja resursele eficient intre servere, system z poate rula sute de servere virtuale pe un singur mainframe – permitand astefel clientilor precum Handelsbanken sa ruleze tranzactii bancare simultan cu alte operatiuni IT.

Pe langa folosirea RHEL pentru tehnologia de virtualizare, scalabilitate, performata si coturi reduse, Handelsbanken foloseste z/OS pentru a beneficia de mecanismele de autoverificare. Capabilitatile de raportare automata ajuta banca sa administreze nenumarate servicii pe systemele sale. Handelsbanken foloseste z/OS versiunea 1.10, ultima versiune lansata pe piata de IBM

“Cel mai important pentru Handelsbanken este ca putem beneficia de virtualizare simultan cu mentinerea unei infrastructuri securizate si flexibile cu disponibilitate ridicata cu ajutorul Red Hat Enterprise Linux. Aceste elemente sunt extrem de importante pentru noi, mai ales cand executam multe tranzactii bancare, Red Hat Enterprise Linux si System z ne ajuta sa facem fata cerintelor din mediul bancar”.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/romsym-data/handelsbanken-ofera-servicii-performante-folosind-solutii-ibm-si-red-hat