Soluții și modalități de securizare a infrastructurii IT și conformitate cu legislația în vigoare (GDPR și NIS)

BUCURESTI - 22 martie 2019

Comunicat tip General in Afaceri, IT&C, Tehnologie

Construirea unui arsenal de apărare cibernetică pentru sistemele IT necesită puncte de control pentru o gamă largă de sisteme de operare, amenințări și vulnerabilități specifice dispozitivelor. 80% dintre breșele de securitate implică compromiterea conturilor de utilizator (ID-uri și parole), așadar trebuie să creați un plan pentru eliminarea accesului excesiv de către utilizatori, aplicații și servicii. Totodată, incidente de securitate recente, au dat naștere unei dezbateri cu privire la cea mai bună modalitate de a proteja sistemele. În general, dezbaterea se concentrează asupra faptului dacă rețelele ar trebui să fie izolate printr-un air-gap sau că s-au alăturat firewall-uri bine configurate, dar adesea o a treia opțiune – dioda de date nu este luată în considerare.

Romsym Data si Crucial Systems & Services,  21 martie 2019

Romsym Data si Crucial Systems & Services, 21 martie 2019

Ieri, 21 martie 2019, Romsym Data, unul dintre cei mai mai distribuitori de software din România împreună cu partenerul Crucial Systems & Services, ambii cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul IT și securității, au organizat un workshop dedicat celor mai noi tehnologii de securitate și management al aplicațiilor.

Evenimentul a reunit reprezentanții unor companii renumite din județul Constanța și nu numai, care au asistat la demostrații live și prezentări ale soluțiilor de top, precum Symantec Data Center Security & Critical System Protection, Thycotic Secret Server, MailStore, ManageEngine, Fox-IT Data Diode.

Symantec Data Center Security & Critical System Protection oferă posibilitatea de whitelist a aplicațiilor în cadrul politicilor, permițând executarea doar a aplicațiilor aprobate. Biblioteca de politici CSP conține politici de prevenție și detecție; pe care le puteți personaliza pentru a vă proteja rețeaua.

Thycotic Secret Server este conceput pentru a proteja conturile privilegiate, atât on-premise, cât și în cloud. Se asigură că secretele sunt stocate, gestionate și guvernate într-o locație securizată, unde accesul și activitatea sunt monitorizate pentru a elimina riscurile de acces neautorizat. Thycotic permite companiilor să gestioneze, să distribuie și să facă schimb de secrete (utilizatori și parole) privilegiate, ceea ce elimină necesitatea ca utilizatorii să păstreze parolele în documente Word sau Excel.

Fox-IT Data Diode oferă o soluție eficientă pentru a atinge atât interoperabilitatea sistemelor prevăzute pentru rețeaua inteligentă, cât și securitatea necesară pentru a proteja sistemele și datele sensibile.

ManageEngine vă poate ajuta să luați decizii informate cu privire la infrastructura IT, atacurile sofisticate pot fi combătute adăugând și tehnici avansate de gestionare și audit al log-urilor și o monitorizare integrată a rețelei, a serverelor și a aplicațiilor prin intermediul soluțiilor.

Prin intermediul MailStore administratorul definește politici de arhivare a e-mail-urilor, cum ar fi ce e-mail-uri sunt arhivate, când are loc arhivarea și dacă e-mail-urile ar trebui să fie șterse, dacă există o copie în arhivă.

Pentru ca o companie să aibă succes este esențial să securizeze informațiile, să îndeplinească cerințele legale și să garanteze în continuare accesul rapid și ușor la informații.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/romsym-data/solutii-si-modalitati-de-securizare-a-infrastructurii-it-si-conformitate-cu-legislatia-in-vigoare-gdpr-si-nis