Symantec Backup Exec 12

BUCURESTI - 21 februarie 2008

Comunicat tip General in IT&C

Symantec Backup Exec 12 ofera protectie certificata a datelor pentru sisteme Windows noi si existente

Symantec Backup Exec 12

Liderul de piata in protectia datelor pentru Windows ofera backup si restaurare fara egal pentru medii Windows Server 2008 ca si pentru principalele aplicatii Microsoft.

Symantec Corp. a anuntat lansarea produsului Symantec Backup Exec 12 for Windows Servers, standardul de piata in protectia datelor pentru Windows – de la servere la statii – oferind backup disk-to-disk-to-tape si restaurare rapida si eficienta. Backup Exec 12 introduce suport certificat si optimizat pentru Microsoft Windows Server 2008, restaurare granulara imbunatatita pentru aplicatiile critice si suport pentru mai multe platforme. Backup Exec 12 se integreaza acum cu solutii performante de la Symantec, incluzand sistemul unic de alerta globala pentru securitate, ThreatCon, Enterprise Vault pentru protectia arhivelor email si noul Symantec Protection Network pentru accesarea stocarii aflate in alta locatie. Backup Exec 12 aduce de asemenea backup si restaurare mai rapida pentru medii Microsoft Exchange, SQL Server, Active Directory si SharePoint ca si suport pentru medii non-Microsoft.

“Pentru fiecare versiune Microsoft, Symantec Backup Exec ne-a ajutat sa pastram informatiile critice despre zboruri aflate pe serverele noastre Microsoft, si sa protejam aplicatiile pentru a putea mentine un nivel ridicat al serviciilor pentru calatorii nostri”, a spus Barbara Hutchinson, Executive Director, Charlottesville-Albemarle Airport Authority. “Backup Exec 12 ofera protectie fara egal a datelor si ne va permite sa restauram date importante de pe orice sistem rapid si fara dificultati, reducand timpul si resursele consumate cu administrarea operatiilor de backup si restaurare. Este foarte important sa avem ultima versiune Backup Exec pentru a maximiza eficienta personalului nostru care este redus.”

Backup Exec 12 for Windows Servers – primul program de backup si restaurare certificat pentru Windows Server 2008 – ofera backup disk-to-disk-to-tape si restaurare eficienta pentru medii bazate pe Windows. Oferind protectie optimizata a datelor pentru Microsoft Windows Server 2008 plus adevarata protectie continua pentru servere de fisiere, statii, si servere Microsoft Exchange si SQL, Backup Exec 12 permite organizatiilor sa restaureze date existente la un moment dat in timp pentru a indeplini obiective stricte de restaurare. Backup Exec 12 restaureaza rapid date dintr-un backup folosind tehnologia patentata Granular Recovery Technology care elimina necesitatea rularii backup-urilor casutelor postale pentru a putea restaura mesaje individuale din Exchange, si faciliteaza restaurarea datelor din SharePoint, SharePoint Services, si Active Directory – de la documente la atribute si proprietati ale utillizatorilor – in secunde.

Noile integrari, inovatoare, cu alte produse performante de la Symantec imbunatateste suplimentar protectia datelor. Integrarea cu Symantec Enterprise Vault ofera backup si restaurare rapida, eficienta, pentru arhive critice, in timp ce integrarea cu Symantec Endpoint Protection ofera backup proactiv in cazul aparitiei unui eveniment de nivel ridicat in Internet ThreatCon. Integrarea cu Online Storage for Backup Exec, o noua oferta “software-as-a-service” din cadrul Symantec Network Protection, ofera acces securizat, usor de administrat, bazat pe web, la spatiu de stocare aflat la distanta in centrele de date Symantec, in timp ce solutia complementara Backup Exec System Recovery ofera restaurare completa a sistemelor Windows si protectie avansata pentru recuperare in caz de dezastru pentru Windows Server 2008 si alte sisteme critice. In plus, Backup Exec 12 extinde protectia la sisteme Macintosh precum si servere Lotus Domino si include suport pentru dispozitivele IBM N-series si dispozitivele de banda LTO-4.

“Pe masura ce companiile adopta un mediu Windows Server 2008, va fi imperativ sa aiba si o solutie de backup si restaurare performanta pentru protejarea noilor sisteme ca si a aplicatiilor Microsoft critice ruland pe platforme pe 64 de biti”, a spus Lauren Whitehouse, Analyst for Enterprise Strategy Group. “Symantec Backup Exec 12 este o astfel de solutie, oferind o protectie complexa a datelor care permite organizatiilor sa creasca si sa scaleze mediile Windows in siguranta”.
Backup Exec 12 for Windows Small Business Server ofera protectie completa a datelor si restaurarea sistemelor pentru companii mici ruland sisteme Microsoft Small Business Server. Disponibil in editii Standard si Premium, Backup Exec 12 for Windows Small Business Server include backup si restaurare mai rapida si mai flexibila pentru servere Exchange si SQL, impreuna cu noua integrare cu Symantec Endpoint Protection.

Backup Exec 12 for Windows Small Business Server suporta acum aproape toti agentii si optiunile disponibile pentru Backup Exec 12 for Windows Server, oferind unelte robuste pentru managementul stocarii si suport extins pentru aplicatii si pentru protectia serverelor Windows si non-Microsoft aflate la distanta. Backup Exec 12 for Windows Small Business Server introduce suport pentru medii Microsoft SharePoint si Microsoft Active Directory ca si pentru sisteme Linux, Unix, NetWare si Macintosh aflate la distanta.

“Cu suportul certificat pentru Windows Server 2008 plus suportul pentru principalele aplicatii Microsoft, Backup Exec 12 este un exemplu important al angajamentului Symantec de a oferi solutii rapide si eficiente de backup si restaurare pentru necesitatile Windows in continua evolutie pe care le au clientii nostri”, a spus Pat Hanavan, Vice president of product management, Symantec. “Mai mult, noile integrari cu mai multe produse, care au fost introduse in Backup Exec 12 va permite clientilor sa securizeze, salveze si arhiveze date critice pentru a reduce riscurile IT si a administra costurile.”

Servicii Symantec Backup Exec 12
Serviciile Expert Symantec pentru instalari de la distanta (Symantec’s Remote Expert Installation Services - REIS) folosesc tehnologii de acces de la distanta pentru a ajuta companiile mici sa implementeze Backup Exec 12 for Windows Servers securizat peste Internet. Disponibile prin partenerii Symantec, sau online prin intermediul Symantec Business Store, Symantec REIS for Backup Exec Windows Servers ofera organizatiilor o metoda ieftina, convenabila pentru instalare si/sau upgrade de la distanta folosind un expert.
Serviciile educationale Symantec ofera cursuri tehnice pentru a ajuta companiile sa instaleze, migreze, si administreze Backup Exec 12. O serie de servicii de suport sunt disponibile pentru a pastra Symantec Backup Exec la zi si livrand o valoare maxima.