Armata Română la standarde NATO

BUCURESTI - 14 martie 2007

Comunicat tip General in IT&C

Compania Romsys a furnizat Ministerului Apărării aplicaţia informatică N-Core, componentă a Sistemului Informatic de Codificare Românesc SICOR

Armata Română la standarde NATO

Aplicaţia informatică N-Core are la bază principiile Sistemului de Codificare NATO, în conformitate cu manualul NATO privind codificarea.

Aplicaţia este utilizată în Europa de mai multe ţări membre NATO şi va avea un rol determinant în asigurarea compatibilităţii şi interoperabilităţii între biroul naţional de codificare al Ministerului Apărării şi NATO. Utilizarea ei va determina creşterea eficienţei lanţurilor logistice prin eliminarea duplicatelor din inventare, reducerea semnificativă a costurilor şi utilizarea raţională a resurselor.

„Contractul s-a încheiat în urma unei exigente licitaţii, iar compania Romsys a fost declarată câştigătoare datorită excelentului raport calitate/preţ pentru soluţia propusă, cât şi datorită garanţiei pe care o oferă prin numeroasele sale proiecte de infrastructură implementate în cei 14 ani de experienţă pe piaţa integratorilor de sistem din România.”, a precizat un responsabil din Ministerul Apărării.

N-Core este o aplicaţie informatică modulară, în corespondenţă directă şi total compatibilă cu sistemele de codificare utilizate de numeroase ţări membre NATO. Aplicaţia informatică permite schimbul de informaţii în timp real în vederea realizării unei baze de date interactive privind codificarea unitară a articolelor de înzestrare, astfel încât orice articol să fie identificat printr-un singur cod NATO.

Compania Romsys este certificată de către ORNISS pentru implementarea de proiecte cu caracter clasificat, atât la nivel naţional, cât şi pentru proiecte NATO clasificate.

De-a lungul celor 14 ani de experienţă pe piaţa integratorilor de soluţii din România, Romsys s-a remarcat prin dezvoltarea de proiecte destinate domeniului apărării, participând cu succes la implementarea mai multor proiecte complexe clasificate, de importanţă strategică, pentru Ministerul Apărării şi categoriile de forţe armate.

Ca o recunoaştere oficială a faptului că îndeplineşte criterii de performanţă excepţională, Romsys a fost încadrată în anul 2003 de către compania Lockheed Martin în categoria „STAR Supplier”, înscriindu-se astfel printre colaboratorii şi furnizorii de marcă ai prestigioasei corporaţii americane. Romsys este singura companie din Europa Centrală şi de Est care reuşeşte această performanţă.

Despre Romsys SRL

Romsys, înfiinţată în 1993, este prima companie cu profil informatic din România certificată ISO 9001 încă din 1996. Acumulând o experienţă vastă în proiecte de inginerie strategică, Romsys este lider în proiectarea, dezvoltarea şi implementarea de soluţii de management al afacerilor, securitatea sistemelor informatice, infrastructura de calcul şi comunicaţii, pe o gamă variată de tehnologii şi platforme. Soluţiile şi serviciile Romsys sunt destinate în special sectoarelor financiar-bancar, apărare şi securitate publică, telecomunicaţii şi marilor companii industriale şi de utilităţi publice.

Romsys SA
Bucharest Business Park
Str. Menuetului 12, Corp D
Sector 1, Bucuresti