Romsys aduce în România viitorul soluţiilor bancare de tip retail

BUCURESTI - 22 noiembrie 2007

Comunicat tip General in IT&C

Romsys este promotorul soluţiilor de tip cash-in şi introduce pe piaţa românească soluţii inovatoare de tip recycling, aducând la îndemana utilizatorilor de carduri bancare operaţiuni şi tranzacţii până acum mijlocite de către personalul băncilor.

Romsys aduce în România viitorul soluţiilor bancare de tip retail

La cea de a doua ediţie a târgului Techno Bank, specializat în servicii şi tehnologii destinate sectorului financiar-bancar, care se desfăşoară în perioada 22-23 noiembrie 2007, la Institutul Bancar Român, Romsys îşi prezintă capabilităţile sale de Integrator de soluţii informatice complexe şi de infrastructură.

După festivitatea de deschidere a evenimentului Dl. Florin Georgescu - Prim Vice Guvernator BNR şi Dl. Petru Rareş – Preşedinte Director General IBR au vizitat standul Romsys apreciind soluţiile bancare prezentate de Romsys şi au arătat că sistemul bancar din România are nevoie de soluţii informatice de ultimă generaţie, în condiţiile în care peste 100 de noi bănci şi-au manifestat interesul de a intra pe piaţa românească iar competiţia între bãnci pentru acapararea unei cote de piaţã semnificative va deveni şi mai acerbă.

Pe parcursul evenimentului, Romsys prezintă aplicaţii şi soluţii noi, dezvoltate pentru a îmbunătăţi activitatea instituţiilor financiare şi a băncilor, cum ar fi: soluţia informatică complexă cu funcţionalităţi complete pentru bănci universale, asigurând suport pentru integrarea completă a activităţilor de back-office cu cele de front-office, fiind independentă de platforma hardware şi de sistemul de operare, soluţii pentru procesarea şi tranzacţionarea de numerar, interconectări de card, soluţii de securizare etc.

Alături de partenerul sau Wincor Nixdorf, Romsys prezintă specialiştilor două dintre cele mai noi echipamente: ProCash3000, echipament dedicat pe cash-in (depozitare de numerar) cu scanner cod de bare integrat, care permite scanarea codurilor de bare de pe facturi şi plata acestora şi ProCash4000, echipament recomandat pentru reciclarea cash-ului, dar care poate fi folosit şi ca echipament standard de cash-in şi/sau cash-out, echipamente cu avantaje superioare în optimizarea plăţilor şi a depozitului de bancnote.Timpul de procesare a operaţiunilor bancare devine astfel mult redus, de obicei de ordinul a câtorva secunde.

Primii clienţi nu au întârziat să apară. Echipamente de tip recycling - ProCash4000 Reciclying, vor apărea începand cu decembrie 2007, având integrat în premieră pe piaţa românească şi dispozitivul anti-skimming, împotriva clonării cardurilor.

După 11 ani de parteneriat, Wincor Nixdorf şi Romsys continuă să domine piaţa prin calitatea şi inovaţia adusă de tehnologie dar şi prin serviciile de întreţinere şi help-desk la nivel naţional.
Portofoliul extins al companiei Wincor Nixdorf constând în produse hardware, software, consultanţă, mentenanţă şi alte servicii are drept scop reducerea costurilor şi complexitatea proceselor de afaceri la nivelul activităţilor de retail. În ceea ce priveşte furnizarea de ATM-uri şi de POS-uri electronice, Wincor Nixdorf este unul din primii trei furnizori pe plan mondial.

Romsys încorporează în proiectele sale atât livrarea, instalarea şi întreţinerea echipamentelor cât şi instruirea personalului, accesul de la distanţă la help-desk-ul Romsys, aplicaţia de urmărire a componentelor prin cod de bare, managementul reţelei, încărcarea de la distanţă a cheilor de criptare.

Romsys asigură servicii complete de suport tehnic şi service 7/24 pe întreg teritoriul ţării utilizând numai personal propriu, calificat şi certificat de către partenerul german Wincor Nixdorf, oferind un grad ridicat de calitate a serviciilor. Astfel, rata de funcţionare neîntreruptă a echipamentelor tinde la 100%.

Printre clienţii Romsys actuali se numără bănci şi instituţii financiare de top precum: Banca Comercială Română, BRD Groupe Societe Generale, CNVM, ING Bank, ABN Amro Bank, Unicredit Tiriac, Millennium Bank.

Despre Romsys SRL

Despre Romsys
Romsys este prima companie din industria IT din România care a obţinut certificarea ISO9001 încă din 1996, cerinţă devenită acum obligatorie pentru a putea colabora cu organizaţii din domeniul financiar-bancar, apărare şi siguranţă naţională, telecomunicaţii şi utilităţi publice. Printre clienţii pentru care Romsys a implementat soluţii SAP se numără: Electrica Dobrogea (ENEL Romania), E.ON Gaz România, Distrigaz Sud (Groupe Gaz de France), E.ON Moldova.

Daniela NICHITA
Director Marketing
Tel: 021.529.40.04
Mobil: 0744.519.542
Fax: 021.529.40.15
Email: daniela.nichita@romsys.ro

ROMSYS SRL
Bucharest Business Park
Str. Menuetului 12, Corp D
marketing@romsys.ro