Curs AO: Principii în Managementul Operator al Fracturilor

Locul desfasurarii: Hotel Alpin - Poiana Brasov

Organizator: AO Foundation

Curs AO: Principii în Managementul Operator al Fracturilor

În perioada 6-9 august va avea loc la Poiana Braşov Cursul AO Principii în Managementul Operator al Fracturilor, eveniment de importanţă deosebită pentru comunitatea medicilor specializaţi în ortopedie – traumatologie. Cursul se desfăşoară sub egida AO Foundation, organizaţia chirurgilor ortopezi care stabileşte standardul în osteosinteză la nivel mondial.

Fundaţia AO (Asociaţia pentru Osteosinteză) este o organizaţie non-profit, condusă de un grup internaţional de chirurgi specializaţi în traumatologie şi în afecţiunile aparatului musculoscheletic. Fundaţia, constând dintr-o reţea de mai bine de 5000 de profesionişti din domeniul medical, se dedică întru-totul eficientizării şi îmbunătăţirii îngrijirii pacienţilor din lumea întreagă.

AO a fost fondată în 1958 în Elveţia de un grup de 13 chirurgi vizionari. Realizările lor au sfidat scepticismul manifestat de unii, prin reabilitarea postoperatorie rapidă a pacienţilor datorită noilor metode de tratare a fracturilor prin fixare operatorie sau osteosinteză. Din acel moment, Principiile AO (AO Principles), au devenit standard în lumea întreagă pentru tot ce însemană tratarea fracturilor şi piatra de temelie pentru educaţia chirurgilor ortopezi.

Numeroşi chirurgi ajung să cunoască principiile şi filosofia AO la unul dintre cele 350 de cursuri locale ce au loc în fiecare an sau la renumitele Cursuri de la Davos ce au loc an de an în luna decembrie. Cursul AO Principii în Managementul Fracturilor este un pas important în formarea profesională a chirurgului care îşi însuşeşte principiile şi tehnicile de bază.

Anul 2008 marchează evenimente importante în relaţia dintre AO Foundation şi comunitatea românească de specialişti în ortopedie-traumatologie. Pe lângă faptul că medici români au ajuns lectori la cursurile AO, în perioada 6-9 august 2008, se organizează un astfel de curs în România, la Poiana Braşov, primul din ultimii 15 ani.

Curs cu casa închisă: interesul chirurgilor ortopezi din România pentru acest curs s-a reflectat în ocuparea tuturor locurilor disponibile înainte cu trei luni de începerea cursului.

Cursul AO de la Poiana Braşov beneficiază de prezenţa unor lectori experimentaţi, nume sonore în ortopedia românească şi internaţională. Acest curs îşi propune să ofere cunoştinţe fundamentale în ceea ce priveşte tratamentul operator al fracturilor cu respectarea principiilor AO. În structura cursului regăsim prezentări, exerciţii practice pe mulaje de os şi discuţii de caz, toate concepute cu scopul de a îmbunătăţii cunoştinţele şi abilităţile participanţilor.


Amelia Precup

Tel : 0264 237 212
Fax: 0264 237 295

Despre RONDA MEDICAL

Presedinte Curs:
Prof Univ Dr Dan Barbu, Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti

Participare: Intrare libera