O nouă ediție de succes a ajuns la final! RONOG 9 – Platforma de Networking și Inovație pentru Furnizorii de Comunicații din sud-estul Europei

BUCURESTI - 7 octombrie 2024

Comunicat tip General in Industrie, IT&C, Stiinta / Cercetare, Tehnologie, Internet

Cea de-a noua ediție a evenimentului RONOG găzduită de Asociația Interlan a avut loc în data de 02 Octombrie 2024 la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, București și a reunit cele mai proeminente personalități din rândul operatorilor de internet și experți de vârf din industria telecomunicațiilor, atât din România, cât și din întreaga regiune. Cu peste 200 de participanți din 22 de țări, ediția a 9-a a fost marcată de o conferință dinamică, o expoziție de servicii și tehnologii pe o suprafață de peste 600 de metri pătrați și o sesiune de networking memorabilă, fiind unanim recunoscută de participanți drept una dintre cele mai reușite din întreaga istorie a evenimentului.

RONOG 9

RONOG 9

Evenimentul a început la ora 8:30 cu înregistrarea participanților, networking și cafeaua de bun venit, după care a urmat, de la ora 9, deschiderea conferinței de către președintele Asociației  Interlan, Eric-Andrei Băleanu, gazda RONOG 9, care a urat bun venit participanților, a prezentat agenda zilei și a mulțumit sponsorilor, partenerilor media, echipei de selecție a prezentărilor și organizatorilor care au făcut și din această ediție una de succes.

Prima sesiune a fost moderată de Virgil Truică (Salesflow) și a inclus prezentări de la Mikhail Puzanov (RIPE NCC) despre „Cele mai recente evoluții în RPKI”, Vlad Moise (TP-Link) cu „Soluțiile TP-Link SMB/Enterprise pentru rețelistică și supraveghere video”, Goran Doreski și Mohamed Sahnine (Digital Realty) care au discutat despre „O nouă Mediterană digitalizată și ServiceFabric”, Lucian Popa (Nokia) care a abordat tema „Selectarea procesorului de rețea și a software-ului potrivit” și Josip Duricic (Release 14) care a încheiat sesiunea cu o prezentare despre „Demistificarea interceptării legale – O analiză tehnică aprofundată”.

După pauza de cafea și networking de la ora 11:00 a avut loc a doua sesiune, moderată de Tiberiu Gîndu (ISOC Romanian Chapter). Aceasta a reunit prezentări de la Siarhei Matashuk (Genie) despre „Îmbogățirea NetFlow prin analiza de metadate”, Ben Cartwright-Cox (bgp.tools) cu o discuție despre „Colectarea rutelor în InterLAN-IX cu bgp.tools”, Livio Morina (PeeringDB) care a oferit un update despre „Ce este nou în PeeringDB?” și Oleg Maculetchi (NOCTION) care a prezentat „Blocarea geografică a traficului de rețea BGP”.

De la ora 14:00, a treia sesiune plenară a fost găzduită de Alexandru Rotaru (RoLink Plus) și i-a adus în fața audienței pe Marcin Bala și Andrzej Wojnar (Salumanus) care au discutat despre „NRZ, PAM4, Coherent - diferite tipuri de modulație și interoperabilitatea transceiverelor”, Paulius Judickas (IPXO) cu prezentarea “O abordare bazată pe comunitate pentru a aborda lipsa globală de IPv4”, Cătălin Dănilă (Tele Grup) care a vorbit despre „Importanța curățării conectorilor multi-fibră” și Piotr Niemyjski (Smartoptics) cu „Soluții de interconectare a centrului de date pentru întreprinderi”.

După pauza de cafea și networking de la ora 15:30, a urmat sesiunea de închidere moderată de Angela Stănescu (InterLAN-IX) în cadrul căreia Elena Lutsenko (RETN) a susținut prezentarea “Navigând împreună pe orizonturile Internetului: parteneriatul ca soluție cheie pentru provocările globale în telecomunicații” urmată de Nicolae Oacă (Consultant telecom) “O strategie de guvernare pentru telecomunicațiile românești în anii 2025-2028 iar Eric Andrei Băleanu (Asociația Interlan) și Radu Ghidiceanu (ANISP) au prezentat o actualizare a platformelor de interconectare InterLAN-IX și RonIX.

Evenimentul s-a încheiat cu un concurs Kahoot care i-a avut ca amfitrioni pe Eric Andrei Băleanu și Angela Stănescu (Asociația Interlan) prin care participanții au răspuns la întrebări cu privire la unele dintre informațiile cheie auzite de-a lungul zilei, concursul fiind premiat cu o trotinetă electrică oferită de sponsorul EXA Infrastructure.

Comunitatea RONOG mulțumește sponsorilor care au făcut posibilă desfășurarea evenimentului: Digital Realty, IPXO, Tele Grup, TP-Link, Release 14, Nokia, Flexoptix, Internet Society (ISOC), RIPE NCC, Salumanus, NXDATA, Smartoptics, IPHOST, Neterra, Genie Networks, Noction, Chroot, Esphere Network, Echo Technology Solutions, EXA Infrastructure, VIVA Telecom, RETN, Infinity Network precum și partenerilor media pentru susținere și promovare: Agerpres, Ziarul Pozitiv, Softlead, Media Expres, Daytrend.ro, Techzilla.ro, IT Mania, PT.ro TechCafe, Biz.

După închiderea evenimentului, gazdele au sărbătorit cu entuziasm aniversarea a 19 ani de la înființarea Asociației Interlan alături de toți participanții, într-o atmosferă plină de bucurie. Muzica vibrantă, momentele pline de emoție și toasturile ridicate pentru succesul continuu al comunității au transformat această seară într-o celebrare memorabilă, marcată de prietenie, parteneriate și planuri comune pentru viitor.

Programul integral al conferinței și mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe www.ronog.ro.

Despre InterLAN

InterLAN Internet Exchange este cea mai mare platformă națională de schimb de trafic de date și Internet din România cu puncte de prezență în București și alte 7 orașe din țară (Arad, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Suceava, Timișoara) precum și în Frankfurt, Germania, fiind deținută și operată de Asociația Interlan, o organizație non-profit care susține activitatea furnizorilor de servicii de comunicații electronice și rețele din România.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ronog/o-noua-editie-de-succes-a-ajuns-la-final-ronog-9-platforma-de-networking-si-inovatie-pentru-furnizorii-de-comunicatii-din-sud-estul-europei