Comunitatea roPot anunta deschiderea aplicarilor la Solution 2010 (solution.ropot.ro) – Conferința ta internațională pentru antreprenoriat social

BUCURESTI - 24 august 2010

Comunicat tip General in ONG

Comunitatea roPot anunță 2 săptămâni pentru aplicări la conferința Solution 2010 din Bran, România.
O conferinţă unică şi neconvenţională, Solution este o platformă de învăţare desfaşurată într-un cadru cu adevărat inovator, care susține tineri din întreaga lume în a adăuga claritate, încredere, capacitate şi curaj eforturilor lor de a face diferenţa în societate.

Comunitatea roPot anunta deschiderea aplicarilor la Solution 2010 (solution.ropot.ro) – Conferința ta internațională pentru antreprenoriat social

Găzduită pentru prima dată în Austria în 2006, Solution a angrenat până acum în jur de 300 de participanţi selectaţi şi peste 60 de oaspeţi cu reputaţie şi parteneri iar în 2009, programului i-a fost atribuit oficial patronajul UNESCO. A cincea ediţie va avea loc între 23 și 26 septembrie în România şi va implica 90 de participanţi, 15 facilitatori internaţionali şi 15 vorbitori locali şi internationali fiind susținută local de BCR.

Conferința își propune să susțină cristalizarea şi planificarea iniţiativelor antreprenoriale într-un mediu multicultural, să faciliteze colaborarea, feedback-ul şi suportul reciproc între studenți, antreprenori, tineri profesioniști și organizaţii ce susţin întreprinderile sociale.

Echipa de facilitatori, cuprinzând 15 membri din România, Austria, Olanda, Marea Britanie și Finlanda susține conferința atât cu experiența în zona de învățare precum și în zona de antreprenoriat social. Ca și lideri ai diverselor comunități de antreprenoriat social în tarile de origine, aceștia vor aduce exemple practice și discuții pragmatice în cadrul Solution.

Pentru acest an, îl vom avea alături de noi ca și invitat și facilitator pe reputatul coregraf, Mekbul Jemal, de origine etiopiană, care conduce singurul proiect de integrare socială prin dans în țara natală după ce la rândul lui a ajuns coregraf datorită unui proiect similar adresat copiilor ce trăiau pe strada în Addis Abeba. De asemenea, lideri locali ai organizațiilor preocupate de antreprenoriat social vor fi prezenți la Bran.

Mai mult, conferința este puterninc conectată ea însăși prin modul în care se desfășoara la ideea de sustenabilitate și impact social. Câteva inițiative în acest sens cuprind, acordarea a două burse de participare pentru a susține accesul persoanelor cu adevărat interesate, implicarea în parteneriat cu Let’s Do It Romania a tuturor participanților în proiectul de ecologizare din data de 25 septembrie și desfășurarea conferinței bazat pe principii sustenabile. Mircea Tudose, manager de proiect a declarat: „Ne dorim să setăm un exemplu practic pentru toți cei implicați. Pentru noi este foarte important să îi implicăm pe participanți în activități practice, să îi provocăm în a acționa în direcția impactului social pentru că știm cu toții că doar discuțiile generează mult mai greu un impact tangibil.”

Pentru mai multe detalii si pentru a aplica ca participant accesați pagina de internet http://solution.ropot.ro

Despre roPot

roPot - Comunitate.Dezvoltare.Incubator

roPot este comunitatea oamenilor cu interese comune în zona de antreprenoriat social, platformă de conectare ce devine comunitate de practică bazată pe încredere, respect şi contribuţie, un cadru de dezvoltare al abilităţilor şi al cunostinţelor necesare atât pentru zona de antreprenoriat cât şi pentru crearea de impact social. roPot este un incubator de proiecte de antreprenoriat social pe care le susţinem în a deveni sustenabile


Mircea Tudose - PM Solution 2010

tel: 0752.400.061
mircea@ropot.ro