RoPot şi TEDxBucharest te invită duminică să îl cunoşti pe antreprenorul social Arnoud Raskin şi povestea lui despre copiii străzii

BUCURESTI - 12 octombrie 2010

Comunicat tip General in Social

În perindarea între Guatemala şi Bruxelles, Arnoud Raskin se opreşte în Bucureşti pe 15 octombrie, laTEDxBucharest, unde va vorbi despre şcoala mobilă, adresată copiilor străzii, şi firma sa de training derivată din asta. Dupa conferinţă, duminică, 17 octombrie, comunitatea roPot îl aduce la o întâlnire cu pasionaţii de antreprenoriat social şi de metode alternative de educaţie.

Întâlnirea are loc în Şarló Cafe Pub din Piaţa Romană (Bulevardul Dacia nr. 35), începând cu ora 11.00. Contribuţia fiecărui participant este de 50 lei, iar membrii roPot pot participa gratuit, în contul unei seri din abonament. Înscrierile se fac până vineri, 15 octombrie, printr-un e-mail la adresa contact@ropot.ro.

După pregătirea academică în design industrial şi studii culturale, Arnoud Raskin s-a inspirat din perioada petrecută ca activist social în Columbia pentru a gândi un proiect de inovatie educaţionala pentru copiii străzii. Pentru că formele clasice de învăţare în şcoli nu au trecere la categoriile marginalizate social, belgianul a dezvoltat o şcoală adaptată la nevoile din stradă. Aşa că a inventat o tablă telescopică, peste 250 de jocuri educaţionale şi o tarabă pe roţi. Apoi a reinventat un pedagog care să le folosească. Acum, taraba si pedagogii adună copii în jurul ei din peste 30 de locuri din America Latină, Asia, Africa şi Europa.

Evenimentul este organizat de comunitatea de antreprenori sociali roPot in parteneriat cu TEDxBucharest., iar 40% din banii strânşi vor fi donaţi unui ONG care are un proiect frumos şi bine închegat prin care să ajute copiii străzii.

Despre roPot

Din 2010, RoPot înseamnă o comunitate de oameni cu interese comune în zona de antreprenoriat social, născută din dorinţa de a crea un spaţiu care să ofere inspiraţie, idei şi resurse pentru un alt fel de iniţiative. RoPot îşi doreşte să fie un cadru de dezvoltare al abilităţilor şi al cunostinţelor necesare atât pentru zona de antreprenoriat, cât şi pentru crearea de impact social. Pe termen lung, obiectivul RoPot este creşterea unui incubator de proiecte de antreprenoriat social pe care să le susţină în a deveni sustenabile. Şi asta pentru ca la noi nu se poate să se transforme în eu pot!.
www.ropot.ro

TEDxBucharest
În spiritul “idei care merită împărtășite”, TED a creat TEDx. TEDx este o platformă de evenimente locale, organizate independent, ce adună oameni care să împărtășească o experiență tip TED. TEDxBucharest sunt evenimentele organizate sub această licenţă în Bucureşti începând cu 2009.
www.tedxbucharest.com
Oana Ţoiu
oana.toiu@ropot.ro
0723 174 467

Ioana Enache
ioana@ropot.ro
0744 210 643
ioana@ropot.ro