150 de ciclişti vor concura în septembrie pentru Trofeul Delta Dunării

BUCURESTI - 26 aprilie 2012

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Social, Sport, Turism, CSR

Traseul Bike X Country „Trofeul Delta Dunării”, luat la pedale mai întâi de organizatori

Bike Xcountry Trofeul Delta Dunarii, 06-09 Septembrie 2012

Bike Xcountry Trofeul Delta Dunarii, 06-09 Septembrie 2012

Clubul sportiv Adventure Ride şi asociaţia Bate Şaua Să Priceapă Iapa au realizat la sfârşitul lunii aprilie o acţiune de recunoaştere a traseului Bike X Country “Trofeul Delta Dunării”, competiţie la care între 6 şi 9 septembrie sunt aşteptaţi 150 de ciclişti. Prima cursă de tip adventure din România, este deschisă exclusiv posesorilor de biciclete tip mountain-bike, concurenţii având de parcurs un traseu complex ce străbate cele mai frumoase peisaje ale Deltei Dunării.

Prima zi de concurs însumează 54 de kilometri, startul dându-se din Tudor Vladimirescu, după traversarea Dunării cu bacul, din Tulcea. “Vom folosi digul ce mărgineşte canalul Sireasa şi apoi se va pedala pe malul braţului Tătaru spre Chilia Veche. Am prevăzut o variantă şi în caz de ploaie, pe drumul de piatră”, spune Andrei Gemeş, preşedintele clubului sportiv Adventure Ride.

A doua zi a concursului incepe cu un transfer pe Dunăre, până în Periprava, cu vasul de pasageri. Se porneşte apoi pe un traseu de 42 de kilometri, concurenţii având ocazia de a pedala dar şi de a-şi impinge bicicletele, din cauza pistelor de nisip, prin cele mai frumoase şi mai izolate locuri din Deltă: pădurea şi satul Letea, satul de pescari lipoveni Sfistofca, Lacul Sărat, Cardon, seara încheindu-se pe plaja de la Sulina.

În ultima zi de concurs, cicliştii vor avea de străbătut 38 de kilometri, pe drumul de piatră spartă şi… nisip ce leaga Sulina de Sfântu Gheorghe, un drum drept, dar în care pitorescul poate fi întâlnit la oricare pas.Festivitatea de premiere va fi una aparte, având loc pe… Dunăre, în timpul transferului cu vasul de pasageri înapoi spre Tulcea.

“Dorim să mulţumim Consiliului Judeţean Tulcea, primăriilor Chilia Veche, C.A.Rosetti, Sulina şi Sfântu Gheorghe dar şi oamenilor Deltei, pentru sprijinul pe care ni-l acordă în realizarea acestei competitii”, a declarat  Andrei Gemeş (CS Adventure Ride).