Campioana Mondiala la foosball – fotbal de masa, Samantha di Paolo, invitata speciala la Romanian Foosball Open 2007

BUCURESTI - 16 aprilie 2007

Comunicat tip General in Sport

In aceasta primavara Bucurestiul se afla pe harta oficiala a unui sport pe cat de nou in Romania, pe atat de popular in afara granitelor ei: foosball-ul. Cu oacazia primului campionat international de acest gen din tara, Romanian Foosball Open 2007, campioana mondiala Samantha di Paolo se va afla pentru a doua oara la Bucuresti. Din aceste considerente miercuri, 18 aprilie 2007, ora 12:00, Asociatia Romana de Foosball si Paprika va invita la Whispers Pub pentru o conferinta de presa neconventionala ce o va avea ca invitata speciala pe aceasta prima doamna a foosball-ului mondial .

Romanian Foosball Open 2007 este primul turneu international oficial din Romania, organizat de Asociatia Romana de Foosball si Federatia Internationala de Fotbal de Masa(ITSF) www.table-soccer.org. Evenimentul se va desfasura intre 20 si 22 aprilie, in sala de sport a Colegiului National Iulia Hasdeu din Capitala si se va bucura de o participare internationala. Premiile de peste 5000 Euro puse in joc de catre sponsor vor reprezenta o adevarata provocare pentru concurenti si vor face ca batalia pentru primele locuri sa fie un adevarat spectacol.

Romanian Foosball Open 2007 este un turneu Pro Tour ce face parte din calendarul competitional al ITSF. Drept urmare, jucatorii ce vor acumula puncte in aceasta competie vor intra in clasamentul oficial al ITSF, in care sunt inregistrati peste 2500 de jucatori de sex masculin si 500 de sex feminin din toata lumea.

Producatorul de mese de foosball Rosengart va fi cel care va asigura un numar de 15 mese necesare pentru buna desfasurare a competitieei. Turneul va fi compus din 4 categorii: open doubles, open singles, women doubles, women singles. Pentru cei mai bine clasati jucatori romani la fiecare categorie vor exista premii speciale, in valoare totala de 1800 euro.

In urma acestui concurs vor fi selectati 20 de jucatori romani care se vor antrena intensiv in ceea ce se va numi Foosball Training Camp. Acest lucru presupune schimburi de experienta cu jucatori din Bulgaria, Ungaria si Cehia. Cei 20 de jucatori vor fi trimisi si la competitii ITSF organizate in Europa. In luna septembrie vor fi alesi cei mai buni 8 jucatori care vor forma echipa nationala a Romaniei.Echipa va participa in octombrie la Campionatul Mondial de Foosball din Saint Vincent, Italia.

Despre Rosengart SRL

Programul oficial al competitiei se poate accesa pe www.foosball.ro cu directionare catre
http://romanianfoosballopen07.blogspot.com.Roxana Munteanu
roxana.munteanu@paprika.ro