Aplicatia Productivo sustine cresterea eficientei a 1000 de angajati din companii si institutii publice

Brasov - 2 iunie 2014

Comunicat tip Administrativ / Management in Afaceri

In luna Iunie 2014 aplicatia Productivo V2 inregistreaza deja 1000 de utilizatori, in organizatii interesate de cresterea securitatii informatiei si de sporirea eficientei angajatilor pe calculatoare. Productivo este o aplicatie software corporate, dedicata analizei, monitorizarii si evaluarii activitatii angajatilor, dezvoltata de compania RoyalBit din Brasov.

Productivitatea in munca pe calculator

Productivitatea in munca pe calculator

Din ce in ce mai multi manageri si antreprenori cauta solutii pentru a-si optimiza procesele interne si pentru a spori calitatea muncii, in special in contextul economic actual cand presiunea pe rezultate este uriasa si eforturile trebuiesc crescute in acest sens. Productivo isi propune sa devina un sprijin al companiilor pentru care eficienta cu care angajatii lucreaza pe calculatoare este un factor relevant care se reflecta in rezultatele organizatiei.

Companiile care utilizeaza acest soft au reusit sa-si sporeasca eficienta cu care lucreaza angajatii pe calculatoare, crescand cu aproximativ 10-15% timpul lucrat productiv de catre acestia. In prezent Productivo V2 este prezent pana acum pe calculatoarele din 30 de institutii si companii din cele mai diverse sectoare de activitate.

Majoritatea organizatiilor monitorizeaza atent o paleta larga de costuri - indirecte, cu telefonia, cu combustibilul - neavand insa un instrument obiectiv pentru a masura cele mai mari costuri - cele cu timpul pierdut la serviciu. Si de obicei valoarea acestui timp este mare, doar ca nu avem posibilitatea de a-l cuantifica obiectiv.

Potrivit unui studiu realizat de ASTD, una dintre cele mai mari companii de training din lume,  pe un esantion de 2500 de persoane,  „angajatii isi petrec mai putin de jumatate din programul de munca discutand si muncind in scopul companiei, 30%  navingand pe internet sau cumparand cadouri pentru cei dragi de pe site-uri. Restul de 20% din timpul lor de la birou il petrec barfind despre viata personala a colegilor sau discutand despre politica.” Studiul a fost realizat în 60 de tari printre care si Romania.

Pornind de la realitatea ca nu putem imbunatati rezultatele daca nu facem masuratori, Productivo ne raporteaza o paleta ampla de parametri cantitativi si calitativi ai lucrului pe computer, dandu-ne informatii precise legate de gradul de implicare si de incarcare cu sarcini al oamenilor sau departamentelor sau de modul in care este utilizata infrastructura IT a companiei. Monitorizarea in vederea imbunatatirii performantelor ar trebui sa fie suportiva, sa ofere sprijin angajatilor pentru a-si dezvolta competentele, aptitudinile si pentru a evidentia angajatii valorosi. Aliniind corect angajatii la obiectivele companiei, acestia vor sti ca ajutand compania sa aiba succes, implicit vor avea si ei succes. Fiecare angajat din companie ar trebui sa genereze un rezultat pozitiv față de costul pe care il are, doar astfel organizatia se va dezvolta si isi va creste stabilitatea in piata.

Un alt aspect critic care este gestionat de Productivo este securitatea informatiei. Tot mai multe companii se confrunta cu situatii de spionaj industrial, sustrageri de baze de date sau de informatii confidentiale care pot provoca daune majore companiilor, de cele mai multe ori in favoarea concurentei. Productivo ofera departamentelor tehnice posibilitatea de a sti care sunt canalele prin care se intervine asupra documentelor, monitorizand structurat activitatea pe fisiere.

Desi nevoia de a monitoriza activitatea la birou este mare, multe companii au temeri legate de aspectele legale pe care le implica monitorizarea. Productivo insa realizeaza o monitorizare adaptata cadrului legal din Romania si potrivita nevoilor tehnice si de business ale companiilor.  Aplicatia nu captureaza date personale, mesaje, parole sau continut de text, monitorizand doar titlurile ferestrelor si procesele active, paginile de internet accesate, orele si intervalele de utilizare. Doar pe baza acestora realizeaza statistici sau raportari detaliate de activitate, pentru fiecare user sau pentru intreaga echipa.

“Productivo s-a nascut dintr-o nevoie interna a companiei noastre si a crescut din nevoile clientilor nostri. In 2010, pe cand aveam un call center, am dezvoltat o mini-aplicatie pentru uz intern pentru a masura timpul petrecut in CRM si in alte cateva aplicatii operationale. Nu ne-am verificat insa angajatii, chiar daca generau rezultate nesatisfacatoare. Cautam solutii in alte directii si incercam sa mentinem un mediu de lucru bazat pe principii democratice si pe incredere. Pana in ziua in care directorul de vanzari a extras un raport din Productivo si a constatat ca Solitaire ocupa locul 2 in programul de lucru al angajatilor. Am realizat importanta acestei unelte pentru orice companie si de atunci lucram neintrerupt la dezvoltarea ei.” declara Catalina Moleavin, Account Manager Productivo.

In prezent Productivo este o aplicatie complexa si versatila, care a depasit nivelul de aplicatie de monitorizare si a devenit un instrument complex pentru analiza si evaluarea activitatii angajatilor pe calculatoare. Productivo V2 a fost lansata pe piata din august 2013, venind in completarea versiunii Productivo V1, disponibila pentru clienti din 2011.

Pentru detalii ne puteti contacta astfel: 0727.720.427, 0368.459273, office@productivo.ro