Agua Regis semneaza cu Piraeus Bank

BUCURESTI - 7 iunie 2007

Comunicat tip General in Afaceri

Aqua Regis, cel mai mare distribuitor din Romania pe piata de apa premium in sistem watercooler, anunta achizitia unui nou client din segmentul bancar: Piraeus Bank. Cu acoperire nationala, Aqua Regis va asigura necesarul lunar de apa minerala naturala pentru cele 35 de sedii ale Piraeus Bank din tara si 30 de reprezentante din Bucuresti.

Agua Regis semneaza cu Piraeus Bank


Consumul de apa estimat pentru noul client, de Aqua Regis, este de aproape 1 000 de bidoane pe luna avand in vedere cele peste 60 de dozatoare de lux care asigura necesarul de apa in reteaua Piraeus Bank.

Segmentul bancar are pentru Aqua Regis o pondere de aproximativ 10% din rulajul anual. In afara firmelor din sectorul privat, Aqua Regis se concentreaza puternic asupra utilizatorilor casnici. Numarul acestora din urma a ajuns la aproape 500 de clienti , in mare parte din Bucuresti si zonele rezidentiale .

In sectorul domestic tendinta este de orientare catre consumul de apa imbuteliata prin sistemul watercooler datorita avantajelor pe care le ofera: apa livrata direct acasa, fara drumuri la supermarket sau timp consumat, apa calda sau apa rece printr-o simpla apasare de clapeta.
Apa minerala naturala plata imbuteliata de Aqua Regis provine din sursa „Sapte Izvoare” care se afla pe versantul estic al Bucegilor, in zona Cheile Scropoasei, o zona nepoluata, aflata intr-o rezervatie naturala, la aproximativ 1300 metri altitudine.


Piata totala de watercooler cumuleaza atat apa minerala plata, cat si apa de masa filtrata, extrasa din foraje citadine si se ridica la o valoare de 17 – 18 milioane de euro in 2006 cu o crestere estimata de 30 de procente pentru anul in curs. Pe piata de apa minerala naturala premium in sistem de watercooler, Aqua Regis este principalul jucator detinand o cota de piata de peste 90 procente. Acest lucru inseamna aproape 5 procente din intreaga piata de apa in sistem de watercooler.

Avand in vedere pespectivele unui sezon extrem de calduros, Aqua Regis se asteapta la o crestere a rulajului cu 70 de procente fata de anul trecut, depasind astfel dinamica de aproape 30 de procente estimata pentru aceasta piata. Estimarile vor duce, astfel la depasirea sumei de 1 milion de euro pentru Aqua Regis, pe anul in curs.

Pretul pe litru al apei minerale Sapte Izvoare, distribuita de Aqua Regis se ridica la aproximativ
0.65 ron. Bidoanele dozatoarelor au volumul standard de 19 litri.

Despre RTC Holding


Aqua Regis face parte din Divizia Proffice a RTC Holding. Proffice actioneaza intr-un concept foarte bine definit, de “all4office” si, pe langa Aqua Regis, reuneste alte trei companii: Be Proffice (liderul pietei de distributie produse pentru birou) Ranco (import si distributie de articole promotionale) si Top Office Products (importator si distribuitor Sanford Brands: Parker, Waterman, Kores, Novus, Durable, Dahle, Dymo). Divizia Proffice a raportat o cifra de afaceri de 62 milioane euro in 2006 si isi propune o crestere de cel putin 13 procente pentru 2007.

Alexandra Dumitrescu
Account Manager
Departamentul de Relatii Publice RTC Holding
Tel. 0727 500 080
e-mail: alexandra.dumitrescu@rtc.ro

alexandra.dumitrescu@rtc.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/rtc-holding/agua-regis-semneaza-cu-piraeus-bank