“Cab Lemon&Beer” vine in Romania - 'o bautura de 24 de ore, pentru femei si barbati' -

BUCURESTI - 5 iulie 2006

Comunicat tip General in Afaceri

BR Dinamic Distribution – unic importator al berii Krombacher in Romania - propune o noua experienta in materie de bere: Cab Lemon&Beer, un mixt inovativ si mistic de Krombacher Pils Premium, bautura racoritoare cu aroma de lamaie si Dragon Fruit - fructul exotic al unui cactus originar din America de Sud.

Cab Lemon&Beer reprezinta o noua tendinta pe piata berii, un produs foarte bine primit in tari precum Spania, Italia, China. Continutul redus de alcool (2,5%) face din Cab o bautura de 24h, care poate fi servita la orice ora din zi si din noapte.
Noul produs se adreseaza consumatorilor cu varsta intre 18 si 35 ani, femei si barbati.

Segmentul “beer-mix” din Germania a cunoscut o expansiune vizibila pe linia produselor “lemon beer” comparativ cu rivalele sale “cola mix beer” sau “radler beer”. Segmentul produselor “lemon beer” a inregistrat in ultimii ani o evolutie ascendenta a consumului: de la 65.860hl in 2003, la 194.958 hl in 2005 – inregistrand, astfel, o crestere de aproape 200%.

Cab Lemon&Beer este disponibila in sticla nereturnabila de 0.33l, distribuita individual sau la pachet de 6 produse.
In Romania, Cab Lemon&Beer se comercializeaza prin BR Dinamic Distribution in reteaua Metro, Selgros, Gima, La Fourmi si pe segmentul de piata Ho.Re.Ca.

BR Dinamic Distribution isi propune sa ocupe un loc important pe piata berii premium de import; pasul initial l-a reprezentat distribuirea, in Romania, a berii Krombacher - un produs premium, lider de piata in Germania si cu importante cote de piata in Italia si Spania. O bere destinata persoanelor care isi doresc sa consume un produs exclusivist, ce respecta cele mai exigente reguli ale calitatii. Berea Krombacher beneficiaza de o notorietate foarte mare in randul marcilor de bere din toata Europa.
“Strategia noastra se bazeaza pe un obiectiv calitativ – acela de a face posibila intalnirea consumatorului tinta cu acest produs premium exclusivist. In acest sens ne propunem sa fim activi atat pe canalul on-trade cat si pe canalul off-trade prin listarea in aproximativ 1000 de puncte cheie Ho.Re.Ca. si Key Account. Aceasta ar trebui sa ne asigure pentru anul 2006 o cifra de vanzari previzionata de peste 850.000 de euro”, considera Alex Petroae (Administrator BR Dinamic).

Nota: Dragon Fruit (Pitaya) este un fruct originar din America de Sud, si care poate fi regasit in toate zonele cu climat tropical, fiind cultivat in tarile Asiei de Sud: Malaysia, Vietnam, pe coasta sudica a Chinei, in Taiwan. Dragon Fruit are un gust proaspat si zemos. Aroma fina si subtila fac din Pitaya un ingredient ideal pentru bauturi, desert-uri, iaurt-uri si milk shakes-uri. Pitaya are un bogat continut in calciu, fier, fosfor si vitamina C.

Despre RTC Holding

BR Dinamic Distribution este membru RTC Holding si face parte din Divizia Dezvoltare.
RTC Holding este unul din cele mai mari grupuri comerciale cu capital romanesc, si cuprinde, in prezent, 7 divizii: Office (B2B), Diverta (retail), ProCA (distributie IT&C), Mobishop (telecom), TCE (transport), Sistec-Sbsol (solutii IT), respectiv Dezvoltare (incubator de business). In 2005, Grupul RTC a realizat o cifra de afaceri de 237 milioane euro; pentru anul in curs, estimarile indica un rulaj la nivel de Grup de 300 milioane euro.


Pentru detalii: Ioana Pletoiu, Account Manager – Departamentul Relatii Publice; 0729.987.624 / ioana.pletoiu@rtc.ro
ioana.pletoiu@rtc.ro