Sistec-SBsol si Microsoft lanseaza COGITO 3 – solutia ERP pentru companiile din retail, distributie si logistica

BUCURESTI - 16 iunie 2006

Comunicat tip General in IT&C

Sistec-SBsol, divizia de solutii IT a Grupului RTC, si Microsoft Romania lanseaza solutia Cogito 3, un ERP (Enterprise Resource Planning) de ultima generatie pentru managementul companiilor cu activitate de retail, distributie si logistica. Dezvoltat pe platforma Microsoft SQL Server 2005, sistemul permite o raportare complexa si customizabila, precum si integrabilitatea cu alte aplicatii.

Sistec-SBsol si Microsoft lanseaza COGITO 3 – solutia ERP pentru companiile din retail, distributie si logistica

Cu o experienta solida in consultanta de business si solutii software pentru afaceri, specialistii Sistec-SBsol au creat o solutie ERP performanta si complexa pentru gestiunea resurselor organizatiilor. Datorita flexibilitatii sale, COGITO 3 poate fi integrat cu alte aplicatii si se poate adapta in functie de cerintele clientilor si specificul acestora devenid o reala platforma de business. Solutii Cogito: Solutii de Logistica, Gestiunea Stocurilor, Gestiune Financiar/Contabila, Solutii de Retail.

“Ne asteptam ca solutia Cogito 3 sa fie bine primita de companiile din Romania, mai ales ca propunerea noastra vine pe fondul unei cresteri puternice a atentiei pe care organizatiile o acorda informatizarii activitatii, in perspectiva aderarii la UE. Ne propunem sa ne cream, cu ajutorul
Cogito3, o cota de piata stabila in zona solutiilor ERP pentru retail, distributie si transporturi si detinem atuurile necesare: un ERP performant, complex si customizabil, bazat pe o experientă solida in zonele de business amintite mai sus si care ruleaza la companii precum Diverta – cel mai mare magazin media din Romania, sau Office Express - liderul national pe piata de distributie birotica-papetarie', spune Augustin Dragan, Presedintele Sistec-SBsol, Divizia de Solutii IT a Grupului RTC.

Cogito a fost implementat la peste 40 de companii din Romania, din domenii diverse de activitate, fiind folosit la peste 2 500 de utilizatori. Printre clientii Cogito se numară: ProCa, Diverta, Office Express, TCE, Mobishop si altii.

Despre RTC Holding

Despre Sistec-SBsol
Sistec-SBsol reuneste o echipa de peste 150 de specialisti, oferind un pachet diversificat de solutii si servicii IT pentru afaceri: consultanta pentru organizarea fluxurilor de business ale companiei, consultanta pentru implementari ERP si CRM, mentenanta software si hardware, dezvoltare web si software customizat, instalare si adminstrare retele, hosting baze de date si site-uri web. Serviciile pot fi integrate in pachete complexe de solutii software si de infrastructura “la cheie”, care se implementeaza dupa o analiza atenta a obiectivelor si exigentelor clientului. (www.sbsol.ro).

Sistec-Sbsol este divizia de Solutii IT a RTC Holding – unul din cele mai mari grupuri comerciale din Romania. Grupul RTC este prezent, de asemenea, pe zona de retail IT&C (prin brand-ul Best Computers) si pe piata de distributie IT (prin Divizia ProCa).
In 2005, Grupul RTC a obtinut un rulaj de 237 milioane euro, din care 25% provin din activitatile desfasurate pe piata de IT. Pentru 2006, cifra de afaceri estimata la nivelul intregului Grup pe zona IT se ridica la 100 milioane euro, mai mult de 30% din rulajul total estimat de Grup (300 milioane euro) pentru finele acestui an.

Despre Microsoft Romania
Fondata in 1975, Microsoft (Nasdaq 'MSFT') este lider global in furnizarea de software, servicii si solutii care ajuta oamenii si mediul de afaceri sa-si valorifice la maxim propriul lor potential.

Misiunea Microsoft Romania este cresterea satisfactiei partenerilor si utilizatorilor tehnologiei de varf Microsoft, contribuind cu profesionalism si onestitate la dezvoltarea industriei IT locale, prin transpunerea modelului de business al corporatiei.

Alexandra Dumitrescu
Account Manager Divizia Sistec-SBsol
Departamentul Relatii Publice – Grupul RTC
tel: 0727 500 080

alexandra.dumitrescu@rtc.ro